Gram altın yükselişte… Gram altın 2500’ü aştı!

Gram altın yükselişte… Gram altın 2500’ü aştı!
Yayınlama: 21.06.2024
A+
A-

Gram altın fiyatı, para piyasası uzmanı İslam Memiş’in tahmin ettiği gibi hafta sonuna doğru atağa geçti. Hafta başında 2410 lira olan Gram Altın, haftanın son işlem günü öncesi 2490 lirayı gördü. Fiziki altın tarafında 2514 liralık fiyat var. Gram altın, bir haftada yüz lira artmış oldu.

İslam Memiş, gelişmelerin beklentileri doğrultusunda olduğunu vurgulayarak, yıl sonu için gram altın tahmini olan 3000-3500 aralığına yine işaret etti.

İslam Memiş, Gram altın yatırımının portföyle bulunmasında fayda olduğunu söylerken, “Yumurtaları tek sepete doldurmayın, farklı enstrümanları kullanmakta fayda var. Döviz yatırımı olacaksa, ben Dolar yerine net Euro derim” diye konuştu.

 

Kurban Bayramı sonrası piyasaları değerlendiren İslam Memiş, Borsa İstanbul’daki yükselişe de dikkat çekti. İslam Memiş, borsa işlemlerinden vergi alınmasının Mehmet Şimşek’in açıklamasıyla ertelenmesinin tepki alımlarını beraberinde getirdiğini söyledi.

Dolar Kuru’nda yukarı yönlü hakeretlerin dikkat çektiğine vurgu yapan İslam Memiş, “Bu da beklentilerim içinde. Baskılanıyordu uzun zaman” diye konuştu.

Dolar tarafında yukarı yönlü hareketin devam edeceğini belirten İslam Memiş, “Ancak, Doları yatırım aracı olarak görmeyin. Dolara para yatırmayın. En az para kazandırandır Dolar” dedi.

İslam Memiş Youtube Kanalında şöyle devam etti:

“Merkez bankaları altın biriktiriyor, dolar değil. Beş senede bu daha da artacak. Merkez Bankaları, altının rezerv para olduğunu belirtiyor. Dolar bir yatırım aracı değildir. Dolar rezerv para olma işlevini gittikçe kaybediyor. Dolar bizim için önemli olmaya devam edecek ama dolar yatırım aracı değildir. EURO’ya gelince…Dolar mı Euro mu? Tabii ki EURO.”

İslam Memiş altın konusunda da şunları söyledi:

“Ons altın yükselişti. 2360 dolar seviyesi. 2340 direncini kırdı, yukarıda 2380 direnci var. Gram altın 2420 liraya kadar gerilemişti. Fiziki altın tarafında şu anda, 2514 lira seviyesinde, fiziki altın. Altın pozisyonunu kapatanlara bravo. 2420 lira seviyesinin alım fırsatı olduğunu söylemiştik. Yıl sonunda 3000-3500 lira seviyesi… Geç kaldın mı? Gram altın 3000 seviyesini görünce kuyruklar oluşur. Ons Gümüş, yüzde 3 nokta 33 değer artışı var. Gümüş yine altını ezdi.”

İslam Memiş’in yatırım tavsiyelerine baktığımızda, öne çıkanlar:

Gümüş, Altın, Euro.

Uzak durulması tavsiye edilen: Dolar.

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.