Ermenistan’ın Filistin devletini tanıması! Dışişleri Bakanlığından açıklama…

Ermenistan’ın Filistin devletini tanıması! Dışişleri Bakanlığından açıklama…
Yayınlama: 21.06.2024
A+
A-

Dişileri Bakanlığı, Ermenistan’ın Filistin devletini resmen tanıma kararına ilişkin, “Ermenistan’ın Filistin devletini tanıma kararı almasından memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan’ın Filistin devletini tanıma kararı almasından dolayı memnuniyet duyduğunu bildirdi.

‘Memnuniyet duyuyoruz’
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “İspanya, İrlanda, Norveç ve Slovenya gibi ülkelerin ardından Ermenistan’ın da Filistin devletini tanıma kararı almasından memnuniyet duyuyoruz” ifadelerine yer verildi. Filistin’in tanınmasının, uluslararası hukukun, adaletin ve vicdanın gereği olduğuna işaret edilen açıklamada, bu durumun Türkiye tarafından daha önce de vurgulandığı aktarıldı. Açıklamada, Türkiye’nin daha fazla ülkenin Filistin’i tanıması yönünde çaba harcamayı sürdüreceği kaydedildi.

Ermenistan, Filistin devletini resmen tanıdı!
Ermenistan’ın resmi haber ajansı Armenpress’in paylaştığı Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, Filistin devletinin Ermenistan tarafından resmi olarak tanındığı belirtilmişti.
Açıklamada, “Ermenistan, uluslararası hukuka, halkların eşitliği, egemenliği ve barış içinde bir arada yaşaması ilkelerine bağlılığını bir kez daha teyit ediyor ve Filistin devletini tanıyor.” ifadeleri kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.