İsrail düpedüz savaş suçu işliyor! Filistinli esirleri de katlettiler…

İsrail düpedüz savaş suçu işliyor! Filistinli esirleri de katlettiler…
Yayınlama: 21.06.2024
A+
A-

Aylardır Gazze’de kadın çocuk demeden katliamlarını sürdüren soykırımcı İsrail, esir aldığı Filistinlileri de katletti. Gazze’deki Filistin hükümetine bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Bakanlığı, 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren İsrail tarafından Gazze Şeridi’nde alıkonulan Filistinlilerden 36 kişinin işkence sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

Gazze’deki Filistin hükümetine bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Bakanlığı, İsrail’in alıkoyduğu Filistinlilere ilişkin yapılan yazılı açıklama Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından duyuruldu.

İsrail hapishaneleri Filistinli esirler için toplu mezar haline geldi’
Yapılan açıklamada İsrail’in alıkoyduğu Gazzelilerden 36’sının işkenceyle hayatını kaybettiği kaydedildi. İsrail’in Gazze’ye saldırılarını başlattığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana alıkonulması sonrası toplam 54 Filistinlinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “İsrail hapishanelerinde esirlerin yaşadığı felaketin boyutu çok büyük. Esirler benzeri görülmemiş korkuç ve ve insanlık dışı yaşam koşullarıyla karşı karşıya. İsrail, başta alıkoyma suçu olmak üzere, Gazzeli esirlere karşı insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Uluslararası kurumların ihmali nedeniyle İsrail hapishaneleri binlerce Filistinli esir için toplu mezar haline geldi.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.