Ankara’nın göbeğinde ata tohumu ekti: ‘İsrail’den almayalım, kendi tohumumuzu ekelim’

Ankara’nın göbeğinde ata tohumu ekti: ‘İsrail’den almayalım, kendi tohumumuzu ekelim’
Yayınlama: 02.07.2024
A+
A-

Ankara’nın Çankaya ilçesi Aşağı Öveçler Mahallesi’ndeki bir apartmanın 20 metrekarelik bahçesinde ata tohumundan mısır eken Kaan Yılmaz, ata tohumunun değerini ve neden diğer tohumlar yerine ata tohumunun ekilmesi gerektiğini Milli Nizam Haber’e anlattı.

Milli Nizam

İsrail’den ithal edilen tohumlar yerine Anadolu’da yüzyıllardır kullanılan ve genetiği değiştirilmemiş olan ata tohumunun ekilmesi için mücadele veren Kaan Yılmaz, bu tohumlardan üretilen ürünlerden alınan yeni tohumların bir sonraki yılın ekiminde kullanılabildiğini, içinde kimyasalın olmadığını, daha sağlıklı ve verimli olduğunu ifade etti.

‘Bu tohum çocuklarımızın geleceği’
Yılmaz, “Ata tohumu senin, benim geldiğimiz topraklardan geldi ve Türkiye’nin, Türk dünyanın geleceği bu. Bu tohumun peşindeyiz ve çiftçilerimizin bu tohumu ekmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Burada denemek için değil göstermek için ektik. Ata tohumunu zaten biliyoruz. 10 santim toprakta yetişti. Bir de bunu tarlalarda, kırmızı toprakta ektiğinizi düşünsenize… Bu tohumu yok etmeye çalışan bir Tarım Bakanlığı var. Biz de onunla mücadele ediyoruz. Bu tohum çocuklarımızın geleceği” diye konuştu.

‘Bakanlık ata tohumu yerine tohumu İsrail’den alıyor’
Yılmaz, açıklamasına şöyle devam etti; “Çiftçilerimiz yeterki ata tohumu eksinler biz temin ederiz. Biz veririz. Yeterki eksinler. Bakanlık ata tohumu yerine tohumu İsrail’den alıyor. Oraya bağlılar o yüzden ata tohumunu istemezler. İnsanlar, çiftçiler rahat eder ata tohumu ekerse onlar da bunu istemez. Ekmeği ata tohumundan yapacaksın, tadını alacaksın. Hep ekilen tohumdan tohumdur bu. İçinde kimyasal yok.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.