İktidara yakınlardan sert tepkiler! Süresiz nafaka… Servetine servet katanlar!

İktidara yakınlardan sert tepkiler! Süresiz nafaka… Servetine servet katanlar!
Yayınlama: 05.07.2024
A+
A-

İktidarın politikalarına, iktidara yakın olarak bilinen yazarlardan ve politikacılardan tepkiler gelmeye devam ediyor. Milat Gazetesi Yazarı Ufuk Coşkun, süresiz nafata, başıboş köpek sorunu ve hal yasası örneklerinden haraket ederek, iktidar bazı sorunları bir türlü çözüme kavuşturamadığına vurgu yaptı.

Ufuk Coşkun paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Başıboş köpek sorunu, süresiz nafaka ve hal yasası… Bir türlü netice vermiyor. Hal yasası örneğin, milleti öyle mağdur ediyor ki! 10 yıldır düzenleme yapılacak deniliyor. Ve hala düzelmedi.”

AK PARTİLİ METİN KÜLÜNK’TEN TEPKİ

Ak Partili Metin Külünk de, iktidar uygulamalarına tepki gösterenlerden.

Eski AK Parti İstanbul Milletvekili,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın isim Metin Külünk, sokak röportajında partisinin uygulamalarına tepki gösterdi.

İstanbul’un Fatih ilçesindeki Çarşamba Pazarı’nı ziyaret eden Külünk, Ben Soruyorum TV adlı YouTube kanalına konuk oldu. Emekli bir kişinin pazardaki fiyatlara tepki göstererek “Soygun yapılıyor. Hep AK Parti’ye oy veriyordum, bu kez vermedim, iktidardan düşene kadar da vermeyeceğim” sözleri üzerine Külünk, emeklinin haklı olduğunu ifade etti.

Külünk, “Kusura bakma AK Parti döneminde servetlerine servet katmışların çocukları boğazda bir kafede oturdukları zaman 10 bin lira kahve parası verip kalkıyor ya da bir aile restoranda bir yemeğe 15 bin lira veriyorsa ve bunlar dünün yoksulları bugünün şımarıklarıysa, bu hareketi omuzlarında taşıyanlar eğer pazarda alışveriş yapmak için akşam fiyatların düşeceği saati bekliyorsa, 20 yıldır bizi omuzlarında taşıyorsa, biz de bunu görüp bu insanların derdine çare olmak için adım atmıyorsak, bu vatandaş sonuna kadar haklıdır” ifadelerini kullandı.

Külünk, siyasette iktidar kalabilmenin geldiğin yeri unutmamak ve halkın içinde kalmakla mümkün olabileceğini dile getirdi.

ŞAMİL TAYYAR’DAN EMEKLİYİ İHMAL TEPKİSİ: ÇIKAR AHESTE AHESTE!

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar’dan partisine asgari ücret ve emekli maaşı tepkisi geldi. Vatandaşla dalga geçildiğini söyleyen Şamil Tayyar, “AK Parti bu değil. Bu ah aheste aheste çıkar.

“Önceleri bazı arkadaşlarımız ‘eti az yiyin, domatesi az alın’ falan diyorlardı. Şimdi ‘neyinize yetmiyor’ dercesine emekliler ve asgari ücretlilerle dalga geçiyoruz. Ateş düştüğü yeri yakar. En ideal program uygulansa, sonunda ferahlık olsa bile, bu süreçte hayat pahalılığı karşısında bunalan geniş kitlelerin ruh halini anlamaya çalışmak, empati yapmak gerekir. Azıcık nezaket.” ifadeleriyle dikkat çekti.

“17 BİN LİRA ASGARİ ÜCRET, 10 BİN LİRA EMEKLİ MAAŞI ÜZERİNDEN ‘SİZE YETER’ DİYEREK DUYAR KASMAK, OLMADI”

Ak Partili Şamil Tayyar’dan tepkiler:

“Neden daha fazla artış yapılamadığını izah etmek ayrı, ‘size yeter, az değil’ demek ayrıdır. Çok açık, bu asgari ücret de yetmez, bu emekli maaşları da yetmez. Yanımızdakilerin her işi için ayrı maaş verirken ‘biri yeter, ikincisine ne gerek var’ demeyip 17 bin lira asgari ücret, 10 bin lira emekli maaşı üzerinden ‘size yeter’ diyerek duyar kasmak, olmadı.”

“AK PARTİ BU DEĞİL”

AK Parti bu değil. AK Parti herkesin ama özellikle yoksulların, mazlumların, mağdurların partisidir. Buna halel getirmeye kimsenin hakkı yoktur. Yoksa.. Bu ah aheste aheste çıkar.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.