Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Süleyman Demirel’li geri dönüş mesajı!

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Süleyman Demirel’li geri dönüş mesajı!
Yayınlama: 21.06.2024
A+
A-

Siyasal iletişimci Nur Tuğba Aktay , TV100 yayınında, Başak Şengül ile Doğru Yorum programında Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP’de genel başkanlık adına çalışmalara başladığını ve parti tabanından bir talep olduğunu iddia etmişti. Aktay, CHP lideri Özgür Özel’in bu durumdan haberdar olduğunu ve yaptığı plansız açıklamaların bu sıkışmışlığın bir yansıması olduğunu söylemişti.  Kulislerde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun dönüş hazırlıkları konuşulurken, CHP’nin Eski Genel Başkanı’ndan “Süleyman Demirel üzerinden dönüş mesajı” gelmesi dikkat çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu mesajında Demirel’in gidiş gelişmelerine özellikle vurgu yaptı:

” ‘6 defa gittim, 7 kere geldim.X’ diyerek; hükümetlerin ellerine geçirdikleri gücü, kendi iktidarlarını güçlendirmeleri için değil, milletin çıkarlarını korumak ve demokrasiye koşulsuz bağlı kalmak üzere milletten aldıklarını vurgulayan, 9’ncu Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel’i vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.”

EYLÜL’DEKİ TÜZÜK KURULTAYI SEÇİMLİ KURULTAY’A DÖNDÜRÜLECEK

Kulislerde, CHP’nin bazı milletvekilleri ile delegelerinin Eylül 2024’deki Tüzük Kurultayı’nı seçimli kurultaya çevirmek için harekete geçtiği belirtiliyor. Bu hareketlenmenin sebebinin Ak Parti CHP yakınlaşmasından ve Recep Tayyip Erdoğan- Özgür Özel görüşmelerinden duyulan rahatsızlık olduğu dile getiriliyor.

Özgür Özel ile Yılmaz Özdil arasındaki kavganın da, CHP içindeki gerilimin yansıması olduğu vurgulanıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.