Turkcell Süper Kupa finalinde geçen sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası kazananı Beşiktaş karşı karşıya geldi. İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan Süper Kupa finalinde Galatasaray’ı 5-0 mağlup eden Beşiktaş kupanın sahibi oldu.

Siyah beyazlılara galibiyeti getiren golleri 1. dakika ile 81. dakikada penaltıdan Ciro Immobile, 53. dakikada Svensson, 90+1. dakikada Rafa Silva ve 90+2. dakikada Mustafa Hekimoğlu kaydetti.
Nelsson kırmızı kart gördü
Galatasaray’da Victor Nelsson 87. dakikada direkt kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.
Bu sonuçla 18. kez düzenlenen Turkcell Süper Kupa’nın sahibi Beşiktaş oldu.

 

Beşiktaş’a galibiyeti getiren golleri Ciro Immobile (2), Jonas Svensson, Rafa Silva ve Mustafa Erhan Hekimoğlu kaydetti. Beşiktaş böylece 2006 ve 2022’den sonra üçüncü kez Süper Kupa’da şampiyonluk sevinci yaşadı. Galatasaray, Victor Nelsson’un kırmızı kart görmesiyle maçı 10 kişi tamamladı.

BEŞİKTAŞ ÇOK FARKLI

Sezonun ilk maçında son şampiyon Galatasaray, beklenen futbolundan uzak bir performans sergilerken, geçen yıl çok kötü bir sezon geçiren Beşiktaş ise oynadığı futbolla göz doldurdu. Rakibine göre daha derli toplu bir görüntü çizen Beşiktaş, Galatasaray’a net pozisyon vermeden bulduğu beş golle galip gelmeyi başardı. Galatasaray’da ise orta sahada yapılan pas hataları ve temposuz oyun dikkat çekti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, siyah-beyazlı takımın başında çıktığı ilk resmi maçta derbi galibiyeti yaşadı. Yeni transfer Ciro Immobile de Beşiktaş formasıyla çıktığı ilk maçta ağları iki kez havalandırmayı başardı.

Galatasaray

Topla Oynama

%59
Maç İstatistikleri

  • 3 İsabetli Şut 7
  • 1 İsabetsiz Şut 9
  • 7 Faul 10
  • 3 Korner 7
  • 2 Ofsayt 1
  • 4 Sarı Kart 4
  • 1 Kırmızı Kart 0
  • 2 Kurtarış 3
Beşiktaş

Topla Oynama

%41

 

BEŞİKTAŞ 22. SANİYEDE ÖNE GEÇTİ

Beşiktaş, henüz 22. saniyede Nelsson’un büyük hatası sonrası öne geçti. Jonas Svensson’un defansın arkasına gönderdiği uzun pasta Victor Nelsson’un uzaklaştırmadığı topu kapan Ciro Immobile’nin, hızla ilerleyerek ceza alanında karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta Fernando Muslera’nın müdahalesi yeterli olmayınca meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

GALATASARAY’IN AĞLARA GİDEN TOPLARI OFSAYTA TAKILDI

Galatasaray’ın 13. dakikada Icardi ve 14. dakikada Kerem Aktürkoğlu ile ağlara gönderdiği toplar, ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

Kerem Aktürkoğlu’nun defansın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Mauro Icardi, ağları havalandırdı ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

Bu pozisyondan bir dakika sonra Abdülkerim Bardakcı’nın defansın arkasına gönderdiği uzun pasa hareketlenen Kerem Aktürkoğlu, yaptığı dokunuşla topu ağlara gönderdi ancak yardımcı hakem bir kez daha ofsayt bayrağını kaldırdı.

BEŞİKTAŞ FARKI İKİYE ÇIKARDI

Beşiktaş, ikinci yarının başında ikinci golü buldu. Milot Rashica, Rafa Silva, Jonas Svensson arasındaki üçlü paslaşma sonucunda topla buluşan Jonas Svensson, altıpas önünden yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı Fernando Muslera’nın sağından ağlarla buluşturmayı başardı.

ÜÇÜNCÜ GOL PENALTIDAN

Maçta son 10 dakikaya girilirken Beşiktaş penaltı kazandı. Abdülkerim Bardakcı’nın, Gedson Fernandes’e ceza alanı içinde yaptığı kontrolsüz müdahale sonrasında Atilla Karaoğlan penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Ciro Immobile, yaptığı vuruşla kaleci Fernando Muslera’nın sağından meşin yuvarlağı köşede ağlarla buluşturdu.

SON DAKİKADA PEŞ PEŞE GOLLER

Beşiktaş, maçta son dakikalar oynanırken Rafa Silva ve Mustafa Erhan Hekimoğlu ile iki gol daha buldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş, Galatasaray’ı 5-0 mağlup ederek Süper Kupa’nın sahibi oldu.