Türkiye Portekiz maçı ne zaman, saat kaçta?

Türkiye Portekiz maçı ne zaman, saat kaçta?
Yayınlama: 21.06.2024
A+
A-

EURO 2024’teki ilk maçında Gürcistan’ı 3-1 yenerek 3 puana ulaşan Türkiye A Milli Futbol Takımı, ikinci maçında yine 3 puanlı Portekiz ile karşı karşıya gelecek.

MİLLİ TAKIM | Türkiye – Portekiz maçı bugün mü, ne zaman, saat kaçta? Türkiye – Portekiz maçı hangi kanalda? (EURO 2024)

A Milli Takım, F Grubu’nda mücadelesini sürdürüyor. Avrupa Futbol Şampiyonası’nda son 16 turuna kalmak isteyen Ay-yıldızlı temsilcimiz, Portekiz karşısında sahadan galibiyetle ayrılması durumunda üst tura çıkmayı garantileyecek. Millilerde Gürcistan karşılaşmasında Arda Güler, Mert Müldür, Samet Akaydın gibi oyuncuların performansı dikkat çekerken tüm dikkatler Portekiz karşılaşmasına çevrildi. Türkiye – Portekiz mücadelesini Alman hakem Felix Zwayer yönetecek. Roberto Martinez yönetimindeki Portekiz, Çekya’yı son dakika attığı golle mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı. Portekiz’de ise gözler yıldız oyuncu Cristiano Ronaldo’ya çevrildi. Peki Türkiye – Portekiz maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, mücadeleye ilişkin bilgiler…

MİLLİ TAKIM | Türkiye - Portekiz maçı bugün mü, ne zaman, saat kaçta? Türkiye - Portekiz maçı hangi kanalda? (EURO 2024)
İlk maçına Gürcistan karşısında çıkan A Milli Takım, Gürcistan ve Çekya ile mücadele edecek. Türkiye’nin hedefi grubu birinci sırada bitirmek. Almanya’da düzenlenen AvrupaFutbol Şampiyonası’nda Türkiye- Portekiz karşılaşmasına BVB Dortmund Stadyumu ev sahipliği yapacak. Türkiye, Portekiz karşılaşmasıyla birlikte toplam 628. mücadelesine çıkacak. Türkiye, 101 yıllık tarihinde 341’i resmi, 285’i özel, 626 maç oynayıp biri hükmen 242 galibiyet, 148 beraberlik, 236 yenilgi yaşadı. Gürcistan maçının tamamlanmasıyla birlikte gözler Türkiye – Portekiz karşılaşmasına çevrildi. A Milli Takım daha önce Portekiz ile tarihinde 9 kez karşılaşırken 2 galibiyet ve 7 mağlubiyet yaşadı. Türkiye, grup aşamasında son maçına ı Çekya karşısında çıkacak. Peki Türkiye – Portekiz maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, Türkiye’nin maç programı…

TÜRKİYE PORTEKİZ MAÇI NE ZAMAN?

A Milli Takım, EURO 2024’te ikinci karşılaşmasına Portekiz karşısında çıkacak. Grubun diğer mücadelesinde ise Çekya ve Gürcistan kozlarını paylaşacak.

Türkiye – Portekiz mücadelesi 22 Haziran Cumartesi günü saat 19:00’da başlayacak. Mücadele TRT 1’de.

A Milli Takım gruptaki son mücadelesine Çekya ile oynayacak mücadele 26 Haziran Çarşamba günü saat 22.00’da başlayacak.

TÜRKİYE PORTEKİZ MAÇININ  HAKEMİ KİM?

A Milli Futbol Takımı’nın 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu’nda 22 Haziran Cumartesi günü Portekiz ile oynayacağı maçı, Alman hakem Felix Zwayer yönetecek.

UEFA’dan yapılan açıklamaya göre, BVB Dortmund Stadı’nda TSİ 19.00’da başlayacak maçta düdük çalacak Zwayer’in yardımcıları aynı ülkeden Stefan Lupp ve Marco Achmüller olacak.

Karşılaşmanın dördüncü hakemliğini ise İspanyol Jeses Gil Manzano yapacak.

A MİLLİ TAKIM’DA HEDEF İLK İKİ SIRA

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda grubunu ilk iki sırada tamamlayan takımlar adını son 16 turuna yazdıracak.

En iyi 4 grup üçüncüsü de benzer şekilde son 16 turunda mücadele etmeye hak kazanacak. Grup maçları 26 Haziran’da sona ererken son 16 turu maçları 29 Haziran’da oynanacak.

Turnuvada 5 Temmuz’da çeyrek final ve 9 Temmuz’da da yarı final maçları başlayacak. EURO 2024’ün şampiyonu 14 Temmuz’da Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanacak final maçıyla belli olacak.

MİLLİ TAKIM’IN RESMİ MAÇLARDA GALİBİYETİ YOK

A Milli Takım’ın, Portekiz karşısında resmi maçlarda galibiyeti bulunmuyor.

Ay-yıldızlı ekip, rakibi karşısındaki iki galibiyetini de özel maçlarda elde etti.

Türkiye, 18 Aralık 1955 ve 2 Haziran 2012’de oynadığı hazırlık maçlarını 3-1’lik skorlarla kazandı.

SON MAÇ 2022’DE OYNANDI

İki ekip arasındaki son mücadele 24 Mart 2022’de oynandı. Porto şehrindeki Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off yarı final mücadelesini Portekiz 3-1 kazandı.

A Milli Takım, ilk yarısını 2-0 geride kapattığı mücadelenin ikinci yarısında Burak Yılmaz’ın attığı golle skoru 2-1’e getirdi. Ay-yıldızlı ekip, 85. dakikada Burak Yılmaz ile bir penaltı atışından yararlanamadığı maçın 90+4. dakikasında kalesinde bir gol daha gördü. Sahadan 3-1 mağlup ayrılan milli takımın, Dünya Kupası’na katılma mücadelesi sona erdi.

EURO 2024 F GRUBU MAÇ PROGRAMI

18 Haziran Salı:

19.00 Türkiye-Gürcistan (BVB Stadı)

22.00 Portekiz-Çekya (Leipzig Stadı)

22 Haziran Cumartesi:

16.00 Gürcistan-Çekya (Volkspark)

19.00 Türkiye-Portekiz (BVB Stadı)

26 Haziran Çarşamba:

22.00 Gürcistan-Portekiz (AufSchalke Arena)

22.00 Çekya-Türkiye (Volkspark)

TÜRKİYE PORTEKİZ MAÇINDA MUHTEMEL 11’İMİZ

A Milli Futbol Takımı’nın muhtemel 11’i şöyle: “Mert Günok – Mert Müldür, Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Hakan Çalhanoğlu, Orkun Kökçü, Arda Güler, Kerem Aktürkoğlu (Kenan Yıldız), Barış Alper Yılmaz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.