Başıboş köpek sorununa İstanbul Valiliği’nden çözüm!

Başıboş köpek sorununa İstanbul Valiliği’nden çözüm!
Yayınlama: 20.07.2023
A+
A-

Türkiye gündemini uzun bir süredir meşgul eden başıboş sokak köpeklerine İstanbul Valiliği’nden yeni bir çözüm geldi.

Köpek saldırıları yüzünden son bir ayda onlarca vatandaş hayatını kaybederken yetkililerden yeni bir çözüm üretti. İstanbul Valiliği sahipsiz ve güçten düşen başıboş sokak köpeklerinin toplatılarak barınaklara götürülmesi talimatını verdi.

 

Meclis açılır açılmaz konu gündeme alınacak

Türkiye gazetesinin aktardıklarına göre, hükümet, artan şikayetler üzerine sokak köpekleri ile ilgili yeni tedbirleri gündemine aldı. Meclis açılır açılmaz meseleye çözüm aranacak.

 

Dünyadaki mücadele dikkat çekti

Başıboş sokak hayvanları için dünyada yapılan uygulamalar dikkat çekti. Fransa’da 8, İngiltere ve İtalya’da 7 iş günü sonunda sahiplendirilmeyen başıboş köpekler uyutuluyor. Hayvanları sokağa terk edene hapis cezası veriliyor.

 

İstanbul Valisi’nden belediyelere talimat

İstanbul Valiliği köpek bakımevi olmayan belediyelere yeni bakımevi açmaları yönünde uyarılarda bulundu. Bakımevi olan belediyelerinde eksikleri tamamlayarak sokak köpeklerini toplamaları yönünde talimat verdi.

Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği’nin hatırlatıldığı talimatta, “Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen hayvan bakımevlerine götürülmesi zorunludur. Bu hayvanların öncelikle söz konusu merkezlerde oluşturulacak müşahede yerlerinde tutulması sağlanır. Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır” denildi.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.