Şebnem Korur Fincancı tahliye edildi!

Şebnem Korur Fincancı tahliye edildi!
Yayınlama: 12.01.2023
A+
A-

Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, “Örgüt propagandası yapmak” suçundan 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Hapis yattığı süre ve duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurulan Fincancı’nın tahliyesine karar verildi. TTB Başkanı akşam saatlerinde tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Cezaevi’nden tahliye oldu.

Milli Nizam

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı tahliye edildi.

PKK terör örgütüne yakın Medya Haber TV’de, Türk Silahlı Kuvvetleri için, “Kimyasal silah kullanıyorlar” ifadesini kullanan Fincancı, “Örgüt propagandası yapmak” suçundan 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Tutuklu bulunduğu süre ve duruşmalardaki iyi hali göz önünde bulundurulan Fincancı’nın tahliyesine karar verildi.

Akşam saat 18:00 sıralarında tahliye olan Fincancı, gazetecilere açıklamada bulundu.

Aldığı cezaya ilişkin değerlendirmede bulunan Fincancı, “Bu çok anlamsız bir durum çünkü bir kanalın yayın politikasının suç olarak tanımlanması ve sonrada o suçun bana atılması akıl alır gibi değil. Ben kendi suçumdan sorumlu olabilirim. Bu suç da insanlığa karşı sorumluluk taşıma suçudur” dedi.

Fincancı, sözlerini şöyle sürdürdü:

TTB’ye yönelik kapatılma tehditlerine gelince, bu o kadar kolay değil. Bir ülkenin meslek örgütünü kapatabilmek dünyayla ilişkileri de ortadan kaldırmak demekti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.