Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, Süresiz Nafaka mağdurlarına umut oldu!

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, Süresiz Nafaka mağdurlarına umut oldu!
Yayınlama: 10.05.2024
A+
A-

Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Başkanı İlhan Ergincan, Milli Nizam’a yaptığı açıklamada, “Süresiz nafaka kanununun yeniden düzenlemesine ilişkin Yeniden Refah Partisi’nin kanun değişikliği teklifini sunması nafaka mağdurları için bir umut olmuştur. Ayrıca Dr. Fatih Erbakan’ın seçim öncesi aile konusunda ki ve özellikle süresiz nafaka adaletsizliği ile ilgili verdiği sözleri tutması bizleri sevindirmiştir” dedi.

Yeniden Refah Partisi’nin Süresiz Nafaka’nın yeniden düzenlenmesi için TBMM’ye sunduğu kanun teklifi, mağdurları umutlandırdı. Konuya ilişkin Milli Nizam Haber’e açıklamalarda bulunan Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Başkanı İlhan Ergincan, söz konusu yasanın getirdiği mağduriyetleri anlattı.

‘Fatih Erbakan’ın verdiği sözü tutması bizleri sevindirdi’
Yeniden Refah Partisi ve Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan’a seslerini duyurduğu için teşekkür eden Platform Başkanı İlhan Ergincan, “Süresiz nafaka kanununun yeniden düzenlemesine ilişkin Yeniden Refah Partisi’nin kanun değişikliği teklifini sunması nafaka mağdurları için bir umut olmuştur. Ayrıca Dr. Fatih Erbakan’ın seçim öncesi aile konusunda ki ve özellikle süresiz nafaka adaletsizliği ile ilgili verdiği sözleri tutması bizleri sevindirmiştir. Süresiz Nafaka Mağdurları ve şahsım adına başta Dr. Fatih Erbakan ve nezdinde tüm Yeniden Refah Partisi paydaşlarına tutarlı ve özverili yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘Tedbir nafakası kaldırılmalı, Tazyik hapsi son bulmalıdır’
Ergincan, Süresiz Nafaka’nın oluşturduğu mağduriyetleri sıralayarak, yapılması gerekenleri şöyle ifade etti; “Bu yasanın sağladığı mağduriyetler; Evlilik süresine bakılmaksızın ödenen Süresiz Nafaka, dava başlangıç tarihi itibariyle erkek kusurlu olsun, olmasın tedbir nafakası bağlanması, boşanma davalarının uzun sürmesi, işsiz dahi olsanız ödenmeyen nafaka sonucu 3 ay tazyik hapsine düşülmesi sorunlarıdır. Yapılması gerekenler; süresiz nafakanın en fazla 1 yıl ile sınırlaması, aile fonu oluşturulması, ev hanımı sigortası yapılması, tedbir nafakasının kaldırılması, tazyik hapsinin son bulmasıdır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.