Suat Kılıç: ‘Organize suç örgütleri ile mücadelede devlet birimlerimizin yanındayız!’

Suat Kılıç: ‘Organize suç örgütleri ile mücadelede devlet birimlerimizin yanındayız!’
Yayınlama: 15.05.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, kamuda tasarruf paketi, terör örgütleri ile mücadele ve yaş çay alım fiyatına ilişkin değerlendirmede bulundu. Kılıç, “Bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ olmak üzere her türlü terör yapılanmaları organize suç örgütleri, uyuşturucu kartelleri ve irili ufaklı mücadelelerde devlet birimlerimizin yanındayız” dedi. Kamuda tasarruf paketine de değinen Kılıç, “Türkiye’nin tasarruf ihtiyacı 100-200 milyar TL değil, çok daha fazlasıdır. Bunun için de kara deliklerin kapatılması kaçınılmazdır.” diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

‘Hiçbir yapılanma Türkiye Cumhuriyeti müesseselerinden daha güçlü ve dokunulamaz değildir’
Terör örgütleri başta olmak üzere illegal faaliyetlerde bulunan örgütlerle mücadelede devletin birimlerinin yanında olduklarını ifade eden Kılıç, “Bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ olmak üzere her türlü terör yapılanmaları organize suç örgütleri, uyuşturucu kartelleri ve irili ufaklı mücadelelerde devlet birimlerimizin yanındayız. Toplumun ifsadına ve başta aile olmak üzere toplumsal değerlerimizi içten çökertilmesine yönelik örgütlü yapılarla emniyet, adalet ve istihbarat teşkilatlarının yürüttüğü mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Adı, sanı faaliyet alanı ne olursa olsun hiçbir yapılanma Türkiye Cumhuriyeti müesseselerinden daha güçlü ve dokunulamaz değildir. İllegal faaliyetlerle mücadele halinde olan emniyet ve adalet teşkilatlarımıza güveniyoruz. Güvenimizi sonuna kadar korumak istiyoruz” şeklinde konuştu.

‘Aslolan tasarrufu kaynağında yapabilmektir’
Geçtiğimiz gün açıklanan kamuda tasarruf paketine ilişkin partisinin görüşlerini ifade eden Suat Kılıç, “Bilindiği üzere hükümet kamuda tasarruf paketini kamuoyuna duyurdu. Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek tarafından açıklanan tasarruf tedbirlerini Yeniden Refah Partisi olarak, ilkesel olarak destekliyoruz. Ancak araç kiralama sözleşmeleri ile işçi ve memurların minibüs ve otobüs servisleri ile yapılacak tasarruftan beklenen faydanın sağlanması mümkün değildir. Türkiye’nin tasarruf ihtiyacı 100-200 milyar TL değil, çok daha fazlasıdır. Bunun için de kara deliklerin kapatılması kaçınılmazdır. Vergi af ve muafiyetleriyle yap İşlet devret projelerin mercek altına alınması halinde tasarruf paketinin tümünden daha fazla tasarruf yapılacağı açıkça ortadadır. Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’e bu anlamda açık çağrıda bulunuyoruz; işçi ve memur servislerini kaldırmakla bu paket amacına ulaşmaz. Aslolan esas kayıp ve kaçakları tespit etmek, önlemek, önüne geçmek ve kamuda gerçek tasarrufu kaynağında yapabilmektir. Tasarrufun en büyüğü ihaleler yapılırken yapılacak olan tasarruftur. Kalitede ve fiyatta rekabeti gözetecek, rekabetçi ortamın kamu ihalelerinde sağlanması halinde çok daha fazla 100 milyarlarca liralık tasarrufun yapılacağı açıkça ortadadır. Kamuda tasarruf zayıf ve sönük bir umut olarak değil, çok daha kapsamlı radikal bir icraat olarak uygulamaya alınmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

‘Yaş çay alım fiyatı satın alma gücü bakımından 2023 rakamına çıkarılmalı’
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2024 yılı yaş çay alım fiyatına ilişkin açıklama yapan Kılıç, “Yaş çay kilogram fiyatı destekleme rakamıyla birlikte 19 lira olarak açıklandı. Bu rakam üreticinin beklentisini karşılamaktan uzaktır. Geçen sene Rize’de 1 kilo yaş çay ile 2 buçuk ekmek alınabilirken, bu sene 1 kilo yaş çay ile 1 buçuk ekmek alınabilmektedir. Yani 1 kilo yaş çayın sofraya getirdiği ekmek 1 adet eksilmiş durumdadır. Yaş çayın yüzde 40’ını Çaykur almakta, kalanı özel sektöre satılmaktadır. Özel sektörün çay fiyatı Çaykur’un baş fiyatının da bu şekilde altında kalmaktadır. Hükümetten beklentilerimiz; yaş çay alım fiyatının hiç değilse satın alma gücü bakımından 2023 rakamına çıkarılmasıdır. Bu konuda İstanbul Milletvekilimiz Sayın Doğan Bekin tarafından TBMM’ye verilen soru önergesi konunun detaylarını bilmeyenler için yeterince açıklayıcı mahiyettedir” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.