İran Cumhurbaşkanı Reisi Öldü mü? İsrail yapımı suikast!

İran Cumhurbaşkanı Reisi Öldü mü? İsrail yapımı suikast!
Yayınlama: 19.05.2024
A+
A-

İran cumhurbaşkanı İbrahim Reisi yaşıyor mu, öldü mü? 

Arap medyası,  İran Cumhurbaşkanı Reisi ile beraberindekilerin hayatlarını kaybettiğini belirtiyor.

Bölgeden yansıyan haberlere göre, arama kurtarma ekibi, İran Cumhurbaşkanı ve beraberindekileri taşıyan helikopterin düştüğü yerden üç saatlik mesafede.

Bölgeden yayın haber kaynakları, yoğun sisten dolayı enkaza ulaşmakta güçlük çekildiğini vurgularken,  helikopterde bulunanların hayatta kalma ihtimalinin gittikçe düştüğüne işaret ediyor.

İSRAİL YAPIMI SUİKAST!

Tahran’dan bildiren Aydınlık Gazetesi Muhabiri Gürkan Demir, İran halkının “helikopter kazası”  olarak nitelendirilen olayı, İsrail sabotajı olarak gördüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, bugün helikopterle, İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katıldı. İran devlet televizyonu, Reisi’nin helikopterinin bölgeden dönerken sert iniş yaptığını belirtti.

Devlet Televizyonu, helikopterde Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim’in de helikopterde bulunduğunu duyurdu.

DEVLET İBRAHİM REİSİ VE BERABERİNDEKİLERİN ÖLDÜĞÜNÜ AÇIKLAMAK İÇİN UYGUN ZAMANI BEKLİYOR

İran’daki haber kaynakları, “İbrahim Reisi ve beraberindekilerin hayatlarını kaybettikleri haberleri geldi. Devlet, durumu halka duyurmak için uygun zamanı bekliyor.” iddialarıyla dikkat çekti.

İRAN KIZILAY’INDAN AÇIKLAMA

Öte yandan İran Kızılayı’ndan yapılan açıklamada durumun çok ciddi olduğu vurgulandı. İran’dan yapılan bütün açıklamalar İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindekilerin hayatlarından ümit kesildiğini gösteriyor.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.