İran Cumhurbaşkanı Reisi Öldü!

İran Cumhurbaşkanı Reisi Öldü!
Yayınlama: 20.05.2024
A+
A-

İran haber kaynakları, düşen helikopterdeki Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindekilerin öldüğünü belirtiyor.

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, bugün helikopterle, İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılmış, İran devlet televizyonu, Reisi’nin helikopterinin bölgeden dönerken sert iniş yaptığını duyurmuştu.

Devlet Televizyonu, helikopterde Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim’in de helikopterde bulunduğunu duyurmuştu.

İran medyasının yanısıra, Arap  medyasından da  İran Cumhurbaşkanı Reisi ile beraberindekilerin hayatlarını kaybettiği yönünde haberler geliyor.

Bölgeden yansıyan haberlere göre, arama kurtarma ekibi, İran Cumhurbaşkanı ve beraberindekileri taşıyan helikopterin düştüğü yerden üç saatlik mesafede.

Bölgeden yayın haber kaynakları, yoğun sisten dolayı enkaza ulaşmakta güçlük çekildiğini vurgularken,  helikopterde bulunanların hayatta kalma ihtimalinin gittikçe düştüğüne işaret ediyor.

İRAN KIZILAY’I DA AÇIKLADI

Öte yandan İran Kızılayı’ndan yapılan açıklamada durumun çok ciddi olduğu vurgulandı. İran’dan yapılan bütün açıklamalar İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindekilerin hayatlarından ümit kesildiğini gösteriyor.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.