TMMOB ifşa etti! CHP’den İzmir’de büyük skandal

TMMOB ifşa etti! CHP’den İzmir’de büyük skandal
Yayınlama: 09.10.2024
A+
A-

TMMOB Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası, İzmir Buca’da imar planına aykırı olarak verilen ruhsata karşı yasal süreç başlattı. Mahkemeden çıkan yürütmeyi durdurma kararı inşaatın durmasını sağladı. TMMOB, durdurmanın yeterli olmadığını İzmir’de rant zihniyetiyle mücadele etmeye devam edeceklerini duyurdu.

CHP’li belediyenin rant için yaptığı değişikliğe tepki gösteren TMMOB Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası İzmir Şubeleri, konuyu yargıya taşıdı. Yapılan plan değişikliklerinin ranta yönelik olduğunu savunan odalar, imar planına aykırı verilen ruhsatın iptal edilmesi gerektiğini vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı davada mahkeme, ruhsata yürütmeyi durdurma kararı verdi.

TMMOB, Buca Belediyesi’ni ivedilikle inşaatı durdurmaya ve kanuni süreçleri takip etmeye çağırdı. Ayrıca, bu süreçte müteahhit şirketin ve belediyenin sorumluluğuna dikkat çekerek, imar planlarına aykırı işlemlere karşı mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Kentte rant odaklı projeler bitene kadar takipçi olacaklarını vurgulayan TMMOB yetkilileri, bu tür hukuksuzluklara karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini açıkladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.