Günler sonra ilk delil | Rojin Kabaiş’in başörtüsü bulundu

Günler sonra ilk delil | Rojin Kabaiş’in başörtüsü bulundu
Yayınlama: 10.10.2024
A+
A-

 

Geçtiğimiz günlerde Van’da kaybolan ve günlerdir kendisinden haber alınamayan Rojin’in başörtüsü Van Gölü sahilinde bulundu. İçişleri Bakanı Sn. Ali Yerlikaya, ailenin başörtüsünün kızlarına ait olduğunu doğruladıklarını ifade etti.

Van’da 13 gündür kayıp olan ve ekipler tarafından tüm titizlikle aranan Rojin Kabaiş’e ait ilk somut delil ortaya çıktı. Başörtüsünün bulunduğunu İçişleri Bakanı Sn. Ali Yerlikaya açıkladı.

”Kamera görüntüleri titizlikle incelendi”

Bakan Yerlikaya, üniversite çevresindeki kamera görüntülerinin titiz bir şekilde incelendiğini ifade etti. Bakan ayrıca geliş-gidiş olmak üzere toplam 350 saatlik kamera kaydının da izlendiğini söyledi.

Yerlikaya’nın sosyal medya paylaşımındaki açıklamaları şöyle:

“Ekipler, Bardakçı ve Çitören mahallelerini haritalandırdı. Toplam 12 kamera bulundu. Ekipler ayrıca araç ile şahıslarla alakalı 275 saatlik bir kaydı inceledi. Üniversitenin ulaşım araçlarından kamera kaydı yapan araçların 120 saatlik kayıtlarını taradı. Elde edilen tüm izleri, görüntüleri netleştirilmek için Van Jandarma Kriminal Başkanlığı’na gönderdik.

Çanakkale Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan dip taraması yapmak için Çanakkale’den sonar cihazı getirdik. Çalışmalara başladık. Göl ve kara alanında çalışmalar yaptık. Müştemilatları, metruk alanları, sazlık ve logar alanlarını, 50 ekip ve 250 personel ile 24 saat esaslı inceledik. Rojin kızımızı bulmak için arama çalışmalarımız 24 saat esasına göre aralıksız sürdürüyoruz.” cümlelerini aktardı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.