Erbakan’dan ‘Savunma Sanayii Fonu’ açıklaması: ‘Daha fazlasını ABD’ye kaptırdık!’

Erbakan’dan ‘Savunma Sanayii Fonu’ açıklaması: ‘Daha fazlasını ABD’ye kaptırdık!’
Yayınlama: 12.10.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Savunma Sanayi Fonu adı altında limiti 100 bin lira olan kredi kartlarından kesinti yapılması teklifine ilişkin, ““Dünyada ilk defa kredi kartı limitinden vergi alarak literatüre gireceğiz. 62 milyon tane limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartı varmış. 48 milyar lira yapıyor. Bizim F-35 için kaptırdığımız para bunun üzerinde. 1,4 milyar doları verdik uçakları alamadık paramızı da geri alamıyoruz” dedi.

Yeniden Refah Partisi lideri Dr. Fatih Erbakan, Akit TV’de Kırmızı Masa programında Muharrem Coşkun’un sorularını yanıtladı.

Savunma Sanayii İle İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM’ye sunuldu. 12 maddelik kanun teklifinde Savunma Sanayi Fonu’nun gelirlerini artırmaya yönelik çok sayıda hüküm yer alırken, en dikkat çekici olanı ise limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira ücret alınması göze çarptı.

Bu kanun teklifine yönelik verecekleri oyu sorulan Erbakan, “Milletvekili arkadaşlarımızla bu konuyu görüşeceğiz ama çok olumlu bakmıyoruz” dedi.

“Çok daha fazlasını Amerika’ya kaptırdık”
“Dünyada ilk defa kredi kartı limitinden vergi alarak literatüre gireceğiz” diyen Erbakan, “100 bin lira limiti olan kredi kartından harcama yapsa da yapmasa da yıllık 750 lira kesinti gerçekten de yadırgadığımız bir durum. 62 milyon tane limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartı varmış. 48 milyar lira yapıyor. E bizim F-35 için kaptırdığımız para bunun üzerinde. 1,4 milyar doları verdik uçakları alamadık paramızı da geri alamıyoruz. Amerika’ya kaptırdık. Şu 62 milyon tane kredi kartı sahibinden alınacak savunma sanayii katkı payından daha çok parayı daha yeni F-35 projesinde kaptırdık” ifadelerini kullandı.

“Milletin sırtına yük yüklemeden savunmaya destek sağlansın”
Milletin sırtına yük yüklemeden savunma sanayiinin desteklenmesi gerektiğini belirten Erbakan, şöyle konuştu: “Bununla beraber imtiyazlı holdinglere aktarılan kaynaklar. Kamudaki israf. Yani düşünün kamudaki bürokratların, üst düzey yöneticilerin helikopter ve uçak kiralama bedelleri yıllık 5,6 milyar lira olmuş. Bunlar engellense de bir de ayrıca milletin sırtına bir yük yüklemeden savunma sanayii desteği sağlansın bizim dediğimiz bu. Biz çok olumlu bakamıyoruz.”

PROGRAMIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.