SON DAKİKA! Biden’dan Hamas’sız Gazze teklifi!

SON DAKİKA! Biden’dan Hamas’sız Gazze teklifi!
Yayınlama: 31.05.2024
A+
A-

 ABD Devlet Başkanı Biden, 3 aşamalık teklifini açıkladı. Biden konuşması boyunca, İsrail’in çıkarlarından ve güvenliğinden bahsetti. Biden’in açıkladığı teklif, Hamas’ın tasfiyesini öngörüyor. 

“İlk aşama, 6 hafta sürecek. İsrail askerleri sivil nüfus olan yerlerden çekilecek. Yaralı, yaşlı, hasta rehineler Hamas tarafından geri verilecek.

 İsrail’ın çıkarlarının korunacağı ikinci aşamaya geçilecek. Hamas elindeki rehineleri geri verecek. Hamas, eylem yapamayacak duruma getirilecek. Üçüncü aşamada Gazze’nin yeniden inşası başlayacak. İsrail’in Suudi Arabistan’la vardığı tarihi anlaşma devam edecek.” 

YA YENİLİRSENİZ!

Biden, İsrail hükümetine bu anlaşmaya uymaları gerektiğini söylediğini belirttiği konuşmasında, “İsrail, bir yenilgiyi kaldırabilir mi?” sorusunu gündeme getirdi.

Biden, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Gazzedeki krizi sona erdirmek için, dışişleri bakanlarıyla ve istihbarat  birimleriyle çalıştık. Bir ateşkes kırılgan ve geçici çözüm olacak. Bir kalıcı çözüm arıyoruz. Tüm rehineleri evine döndürmeye çalışıyoruz, güvenliklerini sağlamaya çalışıyoruz, Hamas’sız bir gelecek sağlamaya çalışıyoruz.

İsrailli, Mısırlı,  Katarlı liderlerle görüşülde,  İsrail kalıcı ateşkes için yol haritası önerdi. Tüm rehinelerin salıverilmesi için, bu teklif Hamas’a iletildi.

Bizim çalışmamıza göre,  6 hafta sürecek ilk aşamada tam bir ateşkes olacak.  İsrail’in Gazze’de nüfusun yaşadığı yerlerden çekilmesi, Hamas’ın bu aşamada yaşlı, hasta, yaralı rehineleri bırakması söz konusu olacak.

 Filistinli siviller evlerine geri dönecek. İnsanı yardım, hızlı bir şekilde artacak. Hergün 600 tır Gazze’ye girecek. 

İSRAİL’İN GÜVENLİĞİ!

“İkinci aşamaya geçmek için, İsrail güvende olmak istiyor. ,

Bu anlaşma olunca, çatışmalar sonsuza kadar duracak.

Geri kalan tüm rehineler, öldürülmüş olsun hayatta olsun ailelere geri gönderilecek.

İsrail halkının bilmesi gereken, bu anlaşmayla kendi güvenliklerine zarar verilmeyecek.

Hamas, artık 7 ekim gibi bir saldırıyı düzenleyemeyecek, bunu istemekte de haklı İsrail.”

İSRAİLLİLERE: BU SAVAŞI KAYBEDERSENİZ, NE OLUR DÜŞÜNÜN!

“İsrail’e hayatı boyunca destek verecek olan, oraya gitmiş bir Başkan olarak düşünün diyorum; bu savaşı kaybederseniz ne olur, düşünün. İsrail’in dünyadan izolasyonuna sebep olacak. Hamas’ın yenilmesini bu sağlamayacak. Bizim yaklaşımımız bu anlaşmayla birlikte rehinelerin geri dönmesini sağlayacak. Rehineler geri döndüğünde ilerleme fırsatı olacak. Savaşın sonsuza kadar devam etmesini isteyenler var. İsrail’in güvenini sağlayacağız.  Hamas’ın yeniden silahlanmasına izin vermeyecek şekilde yapacağız bunu.

İsrail bölgeyle yeniden iç içe hale gelecek. Suudi Arabistan’la tarihi anlaşma devam edecek, İsrail bölgesel işbirliğine dahil olacak. İsrailli ailelerin güvenli yaşamasına olanak verecek. Bu yol, olası. Bu anlaşmaya imza atılırsa bu olası olacak.

İsrail 7 Ekim’den sorumlu olanları hukuka teslim etme hakkı var. Hamas sözlerini tutmazsa, İsrail’in operasyonlarına devam etme imkanı bulacak. İsrail anlaşma teklifini yaptı,  Savaşı sona erdirme zamanı geldi. Hamas, masaya gelirse, İsrail de gerekli esnekliği sağlama konusunda bir sorumluluğu olacak. Geçtiğimiz günler gerçekten ıstıraba yol açtı. Hamas’ın saldırıları yüzünden, Hamas’ın korkunç saldırıları yüzünden mahvolmuş durumda. İsrail de oraya cehennem yağdırdı. Korkunç görüntüler oldu. İnsanı kriz devam ediyor. Bu dünyanın en karmaşık, en zor sorunu. Hiçbir şey kolay değil. Bu süreç boyunca ABD, hem İsrail’in güvenliğini sağlamak için çok uğraştı. Bu yeni girişimle birlikte çok önemli bir adım attık. Size bunu duyurmak istedim; barışı isteyen herkes sesini yükseltmeli. Liderler, barışı kalıcı hale getirmek konusunda çalışmalılar. Rehinelerin evlerine döndüğü, İsrail’in güvenli olduğu bir nokta olmalı, savaşın sona erme zamanı geldi.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.