Ateşkesi hiçe sayan terör devleti İsrail, Gazze’de yeni bir katliama imza attı! Salı günü sahur vaktinde 450’den fazla Filistinliyi bombalarla öldüren İsrail, dün de saldırılarını sürdürdü.
Gazze hükümetinin açıkladığı verilere göre, sadece bir günde öldürülen 174’ü çocuk, 89’u kadın olmak üzere yüzlerce Filistinli hayatını kaybetti. UNICEF, İsrail’in gerçekleştirdiği saldırının son 1 yılın en büyük çocuk katliamı olduğunu duyurdu.
Gazze’deki siviller, İsrail’in “yeniden göç edin” dayatmasına karşı “Kaybedecek bir şeyimiz kalmadı!” diyerek yerlerinden ayrılmayı reddediyor. 2,1 milyon Filistinli savaşın başından bu yana defalarca evlerini terk etmeye zorlandı. Uzmanlara göre, İsrail’in saldırılarını artırmasının nedeni, Filistinlileri Gazze’den tamamen sürgün etmek ve bölgeyi boşaltmak.
İsrail Kara İşgaline Başladı
İsrail, 19 Ocak’ta devreye giren ateşkesi 18 Mart’ta resmen bozdu ve Gazze’de yeniden saldırılara başladı. Saldırılarla eş zamanlı olarak kenti kuzey-güney hattında ikiye bölen Netzarim Koridoru’nda kara işgaline başladı. Şimdiye kadar 700’den fazla Filistinli hayatını kaybetti.
ABD’nin desteğini arkasına alan İsrail ordusu, Gazze Şeridi çevresinde yeni tampon bölgeler oluşturarak işgali genişletiyor. Beyt Lahiye ve Han Yunus’un çevresindeki bölgelerde kara işgalini derinleştiriyor.
İsrail’den Filistinlilere Yeni Göç Dayatması
İsrail ordusunun Arapça Sözcüsü Avichay Adrae, Filistinlilere bazı bölgeleri terk etmeleri için çağrı yaptı. İsrail birlikleri, Netzarim Koridoru’nda “nokta saldırılar” düzenlediklerini açıklarken, Filistinlilere bu bölgeden uzak durmaları dayatıldı. Kuzey-Güney hattında göç etmeye zorlanan Filistinlilere, sadece sahildeki Raşid Caddesi üzerinde hareket etmeleri talimatı verildi.
Ancak Filistinliler, İsrail’in baskısına boyun eğmiyor. Daha önce defalarca zorla yerinden edilen Gazze halkı, bu kez yeni bir göç dalgasına direneceklerini söylüyor.
ABD-İsrail’e Ortaklığı Devam Ediyor
İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayan saldırıları karşısında Batılı ülkeler sessiz kalmaya devam ediyor. İsrail, ABD’den aldığı milyarlarca dolarlık askeri yardımla Filistin’i haritadan silmeye çalışırken, Batı dünyası bu katliama gözlerini kapamış durumda.
Filistinliler, dünya kamuoyuna İsrail zulmüne karşı harekete geçme çağrısı yapıyor. İnsan hakları örgütleri ise, Gazze’de yaşananların savaş suçu olduğunu ve sorumluların uluslararası mahkemelerde yargılanması gerektiğini belirtiyor.