Türkiye’den giden İHA Helikopter enkazına ulaştı! İran Cumhurbaşkanı ölü bulundu…

Türkiye’den giden İHA Helikopter enkazına ulaştı! İran Cumhurbaşkanı ölü bulundu…
Yayınlama: 20.05.2024
A+
A-

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın da içinde olduğu helikopter dün akşam saatlerinde Doğu Azerbaycan’da düştü. Saatler süren arama kurtarma çalışmalarının ardından İranlı ekipler enkaza ulaşırken, Cumhurbaşkanı Reisi ve Bakan Abdullahiyan’ın hayatlarını kaybettiği belirlendi.

Türkiye’den gönderilen Akıncı İHA’nın yerini tespit ettiği enkaza ulaşan İranlı yetkililer helikopterde bulunan İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Valisi Malık Rehmeti ve Tebriz Cuma Namazı İmamı Ayetullah Seyyid Muhammed Ali Al Haşım’ın hayatını kaybettiğini belirledi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile açılış programına katılmıştı
Tasnim konvoyda 3 helikopterin bulunduğunu ve bazı bakan ve yetkilileri taşıyan iki helikopterin güvenli bir şekilde varış noktalarına ulaştığını bildirdi. Ajans, İran Cumhurbaşkanı’nın, Azerbaycanlı mevkidaşı ile birlikte pazar günü iki ülke arasındaki sınırda bir su barajının açılışını yaptığını söyledi. Olay, İran’ın Doğu Azerbaycan eyaletindeki açılış töreninin bitiminden sonra meydana geldi.

Akıncı İHA Türkiye’ye döndü
Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin bulunduğu helikopterin enkaz bölgesinin tespit çalışmasını başarıyla tamamlayarak Türkiye’deki görevine döndü.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.