Altında fırtına kapıda! ABD’li dev bankadan “Daha yeni başlıyor” uyarısı

Altında fırtına kapıda! ABD’li dev bankadan “Daha yeni başlıyor” uyarısı
Yayınlama: 25.04.2025
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde altın fiyatlarında tarihi rekorlar kırılmış, ons altın 3.502 dolar, gram altın 4.350 lira, çeyrek altın ise 7 bin lirayı aşmıştı. Ancak yatırımcıları şaşkına çeviren sert bir düzeltme geldi.

Haftanın son işlem gününde altın adeta frene bastı: Çeyrek altın 6.800 liraya, gram altın 4.080 liraya kadar geriledi. Ons altın ise 1,5% düşüşle 3.303 dolara kadar indi.

Peki Ne Oldu da Altın Geriledi?

ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’le yürütülen ticaret müzakerelerine dair açıklamaları piyasada kısa süreli bir iyimserlik yaratmış olsa da, Pekin yönetimi bu açıklamaları yalanladı. Ancak küresel piyasalarda tansiyon düşmedi. Belirsizlik hâlâ güçlü.

ABD’li Dev Banka: “4.000 Dolar Çok Uzak Değil”

Dünya gazetesine göre, ABD’nin dev yatırım bankası JPMorgan, yayımladığı analizde altının yükseliş potansiyelinin devam ettiğini belirtti. Bankaya göre:

“ABD-Çin arasındaki ticaret savaşları ve gümrük tarifeleri politikaları, küresel ekonomiyi durgunluğa sürüklüyor. Bu da altını cazip hale getiriyor.”

JPMorgan analistleri, talep beklentilerin üzerinde devam ederse ons altın 4.000 doları daha erken görebilir uyarısında bulundu.

İslam Memiş: “Bu Gerçek Düşüş Değil, Kar Satışı”

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla yatırımcılara panik yapmayın mesajı verdi:

“Altın tarafında kâr satışı var, düşüş yok. Asıl beklediğim rakamlar gelince anlayacaksınız beni. 2.800 $ – 3.800 TL olursa alırım. Acelem yok. Biz hiçbir şeyi plansız yapmayız.”

Memiş, mevcut gerilemenin alım fırsatı yaratabileceğini savunurken, fiyatların önümüzdeki haftalarda tekrar yükselişe geçeceği görüşünü paylaştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.