Gram altın fiyatı artar mı?

Gram altın fiyatı artar mı?
Yayınlama: 12.06.2024
A+
A-

Gram altın, 2400 liranın bir altını bir üstünü test ediyor. Aşağıda 2380, yukarıda ise 2450 direnç noktaları. Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, uyarıyor: “Bu fiyatlar cazip, alım fırsatı. Doları olanlar, altına çevirebilirler.”

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Gram altın fiyatıyla ilgili değerlendirmesinde, bu sürecin “dalgalı” olacağını, ancak sonuçta altının değerini bulacağını söyledi.

İslam Memiş, yıl sonu için gram altın fiyatı olarak 3000-3500 lira aralığını işaret etti. Bayram tatili öncesinde görüşlerini dile getiren İslam Memiş, vatandaşları açık pozisyonda kalmamaya, özellikle altın borçlusu ya da Euro-Dolar borçlusu olanları ihtiyaçlarını zaman varken gidermeye çağırdı.

Gram Altın’da Fırsat Ayları mı?

İslam Memiş, TV100.com’daki köşe yazısında şu görüşlere yer verdi:

“Beklediğimiz düşüşler gerçekleşti. 2 bin 293  dolar seviyesinden kapanış gerçekleştirmişti. 2 bin 280 dolar bizim beklediğimiz seviye idi.
Bugün itibariyle alım seviyelerinin geldiğini düşünüyorum. Bu hafta 2 bin 280-2 bin 320 dolar aralığını takip edeceğim. Gram altın yatırımcısı için de uygun seviyeler olduğunu söyleyebilirim. Al-unut seviyesinde. Bu düşüşler her zaman orta ve uzun vadeli yatırımcılar için şans niteliğinde. Bundan sonra altın için düşüş bekleyenler veya almayı ihmal edenler bir kez daha düşünmeli.”

TUNÇ ŞATIROĞLU: ORTA VADEDE EVET

Ekonomist Tunç Şatıroğlu ise, kısa vadede altın almayı önermediğini, orta vadede ise altının değerlendirilebileceğini söyledi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.