Gram Altın mı, Dolar mı, Borsa mı? Aman ha!.. İslam Memiş uyardı!

Gram Altın mı, Dolar mı, Borsa mı?  Aman ha!.. İslam Memiş uyardı!
Yayınlama: 12.06.2024
A+
A-

Gram altın fiyatları… Dolar-Euro fiyatları… Gram altın artar mı? Borsada durum nasıl?

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş‘ten önemli uyarılar!

Youtube kanalında Gram Altın, Ons Altın, Dolar, Euro, Borsa yatırım enstrümanlarının bugünkü ve gelecekteki durumlarını değerlendiren İslam Memiş, Kurban Bayramı öncesinde, “Gram altın için alım fırsatı olabilir!” dedi.

İslam Memiş, piyasalardaki bayram öncesi havayı şu ifadelerle değerlendirdi:

“Para piyasaları için önemli günler. FED’in faiz kararı önemli, ABD’deki enflasyon verileri önemli. 12 Haziran 2024 tarihi önemli. Borsa İstanbul’da tepki alımları var. Dün 10 bin puan altına sarkmıştı, 10 128 puan seviyesinde endeks. Tepki alımları var. 10200 seviyesi üzerinde tutunabilirse, yukarıda 10400 puan seviyesi var. Bu seviyenin üzerine çıkılamazsa, geri çekilmeler olur. Borsada büyük ölçüde zarar edenler var. Kulaktan dolma bilgilerle yatırım yapanlar maalesef yanıldılar ve üzgünler. Borsa tarafında nasıl hamleler yapılması gerektiği konusunda ciddi uyarılarım vardı. Borsa tarafındaki satış dalgasının devam etmesini bekliyorum. Bizim belirlediğimiz seviyeye gelinene kadar gümüşte beklemeyi tercih ediyoruz.

Dolar kurunda yatay sakin süreç devam ediyor. Euro Dolar paritesinde de yatay süreç de devam etmekte. EURO TL Kuru 34.77 seviyesinde, 35 lira seviyesinin altında işlemler oluyor. Avrupa’daki seçim kararlarından ve istifalardan dolayı EURO, Dolar karşısında dezavantajlı durumunu sürdürüyor.

Ons altın tarafında, 2 bin 310 dolar seviyesi var. 2280-2380 dolar aralığı kısa vadede, 2280-2340 Dolar aralığını takip etmeye devam edeceğiz. Gram altında Ons takibini devam ediyoruz. 2416-24211 lira aralığında Gram Altın. Gram altın için, orta ve uzun vadeli yatırımcılar alım fırsatını değerlendirebilirler.”

GRAM ALTIN İÇİN YIL SONU BEKLENTİSİ

İslam Memiş, orta ve uzun vadeli düşünen yatırımcılar için altın ve gümüş gibi değerli madenleri işaret ediyor. Doları olanların yönlerini Altın ve Gümüş’e  çevirebileceğini söyleyen İslam Memiş, gram altın yıl sonu fiyatı için ise, 3000-3500 lira aralığını işaret ediyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.