Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya, Pakistan ve Endonezya ziyaretlerine 3 uçakla çıktı. Kendisi ve ailesi Katar Emiri’nin hediye ettiği lüks uçakta seyahat ederken, heyet üyeleri için başka uçaklar tahsis edildi. Liderlere hediye edilen Togg araçları da ayrıca kargo uçağıyla taşındı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dış politika temasları kapsamında çıktığı 4 günlük Asya turuna büyük bir konvoyla gitti. Malezya, Pakistan ve Endonezya’yı kapsayan ziyaretinde Erdoğan, Katar Emiri’nin hediye ettiği Boeing 747-8 tipi lüks uçakta seyahat ederken, beraberindeki bakanlar ve devlet yetkilileri için Cumhurbaşkanlığı filosuna ait Airbus uçakları tahsis edildi. Ayrıca, ziyaret edilen ülke liderlerine hediye edilecek Togg araçlarını taşımak için ayrı bir kargo uçağı gönderildi.
Görkemli Asya Turu: Erdoğan ve Dev Heyeti
Erdoğan’ın ilk durağı olan Malezya’da, Başbakan Enver İbrahim ve eşi ile Malezya Savunma Bakanı Mohamed Khaled Nordin tarafından karşılandı. Ziyarete Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat gibi birçok önemli isim katıldı.
Heyette ayrıca Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Türk Devletleri Teşkilatı Konsey Başkanı ve eski Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Dış Politika Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan da yer aldı.
Uçak Konvoyu Eleştirileri Beraberinde Getirdi!
Erdoğan’ın yurt dışı seyahatlerinde geniş filolarla hareket etmesi daha önce de tartışma konusu olmuştu. Geçtiğimiz yıl ABD’deki NATO zirvesine 5 uçakla gitmesi sert eleştirilere neden olmuştu.