Yeniden Refah’tan yaş çay alım fiyatına tepki: ‘Müstahsille alay edilmiştir’

Yeniden Refah’tan yaş çay alım fiyatına tepki: ‘Müstahsille alay edilmiştir’
Yayınlama: 14.05.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, “Tarım ve Orman Bakanlığının sosyal medya hesabından açıklanan 2024 yılı yaş çay alım fiyatının kg başına 17 TL, destekleme bedeli ise 2 TL olarak araya sıkıştırılmış bir haber gibi açıklanmıştır. Açıklanan bu fiyattan gübre, işçilik giderleri çıkarıldığında elde avuçta bir şey kalmamaktadır. Rizeli Cumhurbaşkanımızdan istirham ediyoruz. Çaya üvey evlat muamelesi yapılmasın” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, Tarım ve Orman Bakanlığının sosyal medya hesabından açıkladığı 2024 yılı yaş çay alım fiyatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘Yeni düzenleme yapılarak bu mağduriyet giderilsin’
Cemil Çolak, açıklanan fiyatın gübre, işçilik giderleri çıkarıldığında elde avuçta bir şey kalmadığını ifade ederek, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından açıklanan 2024 yılı yaş çay alım fiyatının kg başına 17 TL, destekleme bedeli ise 2 TL olarak araya sıkıştırılmış bir haber gibi açıklanmıştır. Yaş çaya verilen bu fiyat ile adeta müstahsille alay edilmiştir. Yaklaşık bir milyonun üzerinde kişiyi ilgilendiren bu fiyatın kabul edilmesi mümkün değildir. Geçtiğimiz yıl çaya verilen fiyat ile 2,5 ekmek alınırken; açıklanan bu fiyat ile 1,5 ekmek alınmış oluyor. Böylece vatandaşın sofrasından 1 ekmek daha eksilmiştir. Geçtiğimiz yıllarda çayın başkenti olan Rize’de devletin en üst makamları tarafından çay fiyatı açıklanırken bu sene basına sızdırılmış bir haber gibi alay edilircesine açıklanmıştır. Açıklanan bu fiyattan gübre, işçilik giderleri çıkarıldığında elde avuçta bir şey kalmamaktadır.
Rizeli Cumhurbaşkanımızdan istirham ediyoruz. Çaya üvey evlat muamelesi yapılmasın. Yeni bir düzenleme yapılarak bu mağduriyet giderilsin.” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.