AK Parti ile CHP milletvekilleri birbirine girdi: ÖTENAZİ krizi

AK Parti ile CHP milletvekilleri birbirine girdi: ÖTENAZİ krizi
Yayınlama: 17.07.2024
A+
A-

Kudus riski bulunan ve sahiplendirilemeyen sokak hayvanları için ötenazi uygulamasını içeren sokak hayvanları yasası TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşülürken tartışma çıktı. AK Partili ve CHP’li milletvekilleri birbirine girdi.

Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşülüyor.

Kamuoyunda ve vekiller arasında tartışmalara neden olan kanun teklifi siyasilerin gündeminde. Teklifle ilgili görüşmeler devam ederken daha büyük bir salonda görüşmelerin sürmesinin teklif edilmesi sonrası AK Partili ve CHP’li vekiller arasında tartışma yaşandı.

AK Parti, CHP’nin talebini kabul etmedi
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir komisyonda, “Salonda yer yok, hayvan hakları savunucuları içeri alınmıyor, böyle bir kanun yapılacaksa tartışmalara herkesin tanık olması lazım, daha geniş salona geçilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine ise Komisyon Başkanı AK Parti Milletvekili ve eski Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci muhalefet milletvekillerinin daha büyük bir salona geçilmesi talebini kabul etmedi.

Komisyonda tartışma yaşandı
Tartışma büyüyünce Kirişçi toplantıya yarım saat ara verdi. Basın mensuplarının ve milletvekili danışmalarının salondan çıkarılması kararı alındı. Bundan sonra komisyonda görüntü alınamayacak.

Bunun üzerine ise salonda Partili ve CHP’li vekiller arasında tartışma çıktı. Tartışma dakikalarca devam etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.