AK Parti’de istifa depremi! 5 başkan birden istifa etti

AK Parti’de istifa depremi! 5 başkan birden istifa etti
Yayınlama: 22.09.2024
A+
A-

Mart 2025’te 8. Olağan Genel Kongre’ye gitmek için hazırlık yapan AK Parti’de değişim için hazırlıklar hızlandı. Art arda istifaların yaşandığı AK Parti’de şimdi de Van’da kongre hazırlıkları kapsamında 5 başkan görevinden istifa etti.

AK Parti olağan Kongre öncesinde Van’da değişime gitti. İl ve ilçe teşkilatlarında istifalar sürüyor. Seçim sonrası beklenen değişim süreci için düğmeye basıldı. Van’da AK Parti’de biri merkez ilçe başkanı olmak üzere 5 ilçe başkanı istifasını sundu.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile kongre takvimi belli olan AK Parti’de yol haritası belirlendi. AK Parti yıl sonuna kadar değişim sürecini tamamlamayı hedefliyor.

AK Parti 31 Mart Yerel Seçimlerinde beklediği sonuçları alamayınca kongre kararı alıp değişim ve yenileme süreci başlatmıştı. Bu kapsamda birçok il ve ilçe başkanı istifasını sundu. AK Parti’de değişim için sıra Van’a geldi.

AK Parti Van’da, Tuşba İlçe Başkanı Erdal Baran, Muradiye İlçe Başkanı Nesim Yavrutürk, Çatak İlçe Başkanı Ahmet Ardan Kuncu, Gürpınar İlçe Başkanı Garbi Erdoğan ve Gevaş ilçe başkanı Tahsin Değirmencioğlu görevden alındı. 5 ilçe başkanının istifasından sonra başka istifalar da olabilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.