AK Partili başkanlar da Ekrem İmamoğlu’na oy vermiş!

AK Partili başkanlar da Ekrem İmamoğlu’na oy vermiş!
Yayınlama: 07.06.2024
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ve CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı Türkiye Belediyeler Birliği başkanlık seçiminde AK Partili belediye başkanlarının da İmamoğlu’na oy verdiği ortaya çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, yaptığı açıklamada; “Ondan fazla AKP belediye başkanının İmamoğlu’na oy verdiğini görüyoruz” dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) başkanlığı için AK Partili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile yarışan CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 515 oy ile başkan seçildi. AK Parti’nin adayı Genç ise 250 oy aldı.

Delege dağılımı dikkate alındığında, İmamoğlu’na AK Partili belediye başkanlarının da oy verdiği ortaya çıktı. TBB’de büyükşehir, il ve nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçe belediyelerinin başkanları doğal delege kabul ediliyor. Seçilmiş delegelerle birlikte TBB’nin delege sayısı 868’e ulaşıyor. CHP 448 delegesi ile tek başına çoğunluğu sağladı. Ancak İmamoğlu CHP’nin delege sayısını 67 farkla geçerek 515 oyla seçildi.

‘Ondan fazla AK Partili başkan imamoğluna oy verdi’
AK Partili belediye başkanının da İmamoğlu’na destek verdiği belirtilirken CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, “Ondan fazla AKP belediye başkanının İmamoğlu’na oy verdiğini görüyoruz. Aradaki oy farkı iktidarı da şaşırttı” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.