Ak Partili Şamil Tayyar: Heyecan yok, hayal kırıklığı had safhada!

Ak Partili Şamil Tayyar: Heyecan yok, hayal kırıklığı had safhada!
Yayınlama: 02.06.2024
A+
A-

Ak Parti’den üç dönem milletvekilliği yapan Şamil Tayyar sosyal medya hesabından, parti tabanındaki hayal kırıklığı ve heyecansızlığa dikkat çekti.

Taban, yerel seçim mağlubiyetinden sonra “değişim” talep ediyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçmenin mesajını aldık, gerekenleri yapacağız” diyor. Parti tabanında beklenti var.

“Değişimin” aşağıdan yukarıya değil, yukarıdan aşağıya doğru olması gerektiğini belirten Ak Partili Şamil Tayyar ise “gaz alma” tabirini kullanıyor.

İşte Şamil Tayyar’ın, Kızılcahamam’daki AK Parti 31’inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın son gününde yaptığı paylaşım:

“Hazırlıklara bakılırsa. AK Parti’de ilçe kongreleri Ekim’de başlayacak, büyük kongre seneye yapılacakmış. Bu arada ‘Türkiye Buluşmaları’ olacakmış. Bu planlamadan maksimum faydayı sağlama konusunda iyimser olmadığımı belirtmek isterim. Aşağıdan yukarıya doğru gecikmeli bir yeniden yapılanma tasarlanıyor anlaşılan. Oysa yeniden yapılanma yukarıdan aşağıya doğru olmalıydı. Yaşanan olumsuzlukların birinci derece müsebbipleri sigaya çekilmeden, kararlarda görece daha az etkisi olanlardan başlamak hatalı olur. Hele süreci fail/failler yürütecekse… Bu hata FETÖ mücadelesinde de yapıldı.”

ŞAMİL TAYYAR: YUKARIDAKİ KARAR VERİCİ SORUMLULAR AYIKLANMADAN!

“Yukarıdaki karar verici sorumlular ayıklanmadan alt kademeler asli faillere emanet edilmişti. Türkiye Buluşmaları’na gelince… Değişim talebinin ileri tarihe ötelendiği süreçte il il dolaşmak da arzu edilen sonucu doğurmaz kanaatindeyim. Tabanda heyecan yok, hayal kırıklığı had safhada. Nitekim teşkilatları dolaşan parti yöneticileri de eskisi gibi ilgi görmüyor. Bu görüşmeler ‘gaz alma’ şeklinde yorumlanıyor. Kimi yöneticiler de bunu gizlemiyor, ‘herkes aynı şeyi söylüyor, biz de gaz almaya geldik’ diyorlar, açık açık. Koca partinin düşürüldüğü hale bakın, yazık. Keşke hızlı bir şekilde kongre süreci tamamlanıp yeni kadrolarla Türkiye adım adım gezilseydi, müthiş bir rüzgar estirilebilirdi. Karar resmileşmeden fikirlerimi paylaşmak istedim. Artık hayırlısı…”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.