AK Parti’nin gizlediğini, ABD açıkladı! Doğu Akdeniz’de siyonistlerin korucusuyla ortak eğitim…

AK Parti’nin gizlediğini, ABD açıkladı! Doğu Akdeniz’de siyonistlerin korucusuyla ortak eğitim…
Yayınlama: 25.08.2024
A+
A-

İşgalci İsrail’i korumak üzere Doğu Akdeniz’e gönderilen ABD’li USS Waps isimli amfibi hücum gemisinin TCG Anadolu ile ortak deniz eğitimleri yapması tepki çekti. Konuyla ilgili ABD’den açıklama yayınlanırken, AK Parti’den ise faaliyete ilişkin bir açıklama yapılmadı.

ABD Denizcilik Enstitüsü (USNI)’nün yayınladığı faaliyet notlarına göre, ABD Donanması’na bağlı USS Wasp (LHD-1) çok maksatlı amfibi hücum gemisi ile Türk Donanması’na bağlı TCG Anadolu (L-400) çok maksatlı amfibi hücum gemisi, 13-17 Ağustos tarihleri arasında Doğu Akdeniz’de ortak deniz eğitimleri yaptı.

TCG Anadolu’ya iniş-kalkış yapıldı iddiası
Eğitimlere USS Wasp ve TCG Anadolu’nun yanı sıra, USS Oak Hill (LSD-51) ve TCG Gökova (F496) gemileri de katıldı. Tatbikat sırasında USS Wasp’ta bulunan V-22 Osprey’lerin TCG Anadolu’ya iniş-kalkış yaptığı da iddia edildi.

USS Wasp gemisinin Facebook sayfasından yapılan açıklamada, bu tatbikatın “kalıcı işbirliği ve deniz güvenliğine karşılıklı bağlılığın bir göstergesi” olduğu vurgulandı. Mesajda, “İyi gemiler ve ahşap gemiler vardır, denizde seyreden gemiler, ama en iyi gemiler dostluklardır, onlar her zaman var olsunlar.” sözü paylaşıldı.

ABD’li komutandan Türk komutana hediye
Tatbikat sırasında USS Wasp’ın komutanı Yüzbaşı Christopher Purcell ile TCG Anadolu’nun komutanı Deniz Kurmay Albay Nadir Kılınç arasında karşılıklı hediye takdiminin de yapıldığı öğrenildi.

MSB Konuyla ilgili paylaşım yapmadı
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ise çok sayıda uluslararası askeri faaliyeti sosyal medya hesaplarından duyurmasına rağmen, USS Wasp ile TCG Anadolu’nun ortak deniz eğitimlerine ilişkin hiçbir açıklama ya da fotoğraf paylaşmadı. MSB’deki haftalık bilgilendirme toplantılarında da tatbikat hakkında herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.