Bu sorumsuzluğun cezasını kim verecek? İtfaiyenin suyu bitti, evler alevlere teslim oldu

Bu sorumsuzluğun cezasını kim verecek? İtfaiyenin suyu bitti, evler alevlere teslim oldu
Yayınlama: 08.07.2024
A+
A-

Batman Merkez Bahçelievler Fatih Mahallesi’nde bulunan 8 katlı bir apartmanın teras katında henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangına müdahale eden itfaiyenin suyunun bitmesiyle yangın söndürülemedi. Yaşanan olaydan sonra DEM Partili Batman Belediyesi’ne bağlı itfaiye müdürlüğünde görev yapan yetkililerin sorumsuzluğuna sert tepkiler geldi.

Yangın, dün akşam saatlerinde Bahçelievler Mahallesi 1636. Sokak’ta bulunan 9 katlı bir binanın teras katında çıktı. Kısa sürede terası kaplayan alevleri görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

Yangın söndürülecekken itfaiyenin suyu bitti
İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, çevrede tedbir aldıktan sonra alevlere müdahale etmeye başladı. Ancak tam yangın söndürülecekken itfaiyenin araçlarındaki sular bitti. Bunun üzerine alevler yeniden parladı ve diğer dairelere de sıçradı. İtfaiye ekiplerinin yetersiz kalması üzerine İl Emniyet Müdürlüğüne ait TOMA ve TPAO’ya ait petrol söndürücü araçlar desteğe geldi. 3 saate söndürülen yangın sonrası binadaki 4 daire kullanılamaz hale geldi. İtfaiye araçlarının suyunun bitmesi vatandaşların büyük tepkisini çekti.

Vatandaşlar tepkili!
Olay sonrası bazı site sakinleri, “Burası Batman’ın göbeği ve bu kadar kısa sürede bu yangın neden bu kadar büyüdü? Bir kişi az daha ölüyordu ve sorumlular mutlaka bunun hesabını vermeli” diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.