Caddeler doldu taştı! İktidara ‘İsrail’ çağrısı: Derhal ilişkileri kesin!

Caddeler doldu taştı! İktidara ‘İsrail’ çağrısı: Derhal ilişkileri kesin!
Yayınlama: 06.10.2024
A+
A-

Filistin Eylem Komitesi’nin çağrısıyla toplanan sivil toplum örgütü 7 Ekim’in birinci yılında Taksim’den Dolmabahçe’ye yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasında İsrail ile olan tüm ilişkilerinin kesilerek ambargo uygulanması çağrısında bulunuldu.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının yoğunlaşmasına gerekçe olarak gösterdiği, Hamas öncülüğünde 7 Ekim 2023’te yapılan Aksa Tufanı saldırısının birinci yıl dönümünde Filistin Eylem Komitesi’nin çağrısıyla çok sayıda sivil toplum kuruluşu, Taksim Atatürk Kültür Merkezi önünde toplandı.

DOLMABAHÇE’YE KADAR SLOGANLAR ATARAK YÜRÜDÜLER

Katılımcılar, “Katil İsrail Ortadoğu’dan defol”, “Yıkılsın Siyonist İsrail devleti”, “İsrail ile ticaret Filistin’e ihanet” sloganları atarak “Filistin direnişi kazanacak, soykırımcı İsrail ve suç ortakları yenilecek” pankartıyla Dolmabahçe Sarayı önüne doğru yürüyüşe geçti. Bazı yürüyüşçüler, Batı Şeria’da İsrail askerlerince katledilen insan hakları savunucusu Ayşenur Ezgi Eygi’nin posterini de taşıdı, Alman Konsolosluğu’nun Gümüşsuyu’ndaki binasının önünden geçerken bir açıklama yaptı.

Almanca ve İngilizce pankart açan yürüyüşçüler yaptıkları açıklamada “Soykırımcı İsrail’i silahlarıyla, teknolojisiyle besleyen ve sınırsız siyasi destek sunan ülkelerin başında gelen Almanya’nın büyükelçiliğine ve Almanya devletine sesleniyoruz: Bugün, Nazi geçmişinizin kefareti olarak İsrail’e silah desteği sağlanmanız ve Filistin’le dayanışma hareketine karşı zorba bir rejime dönüşmeniz tarihinizde yeni bir kara leke olarak anılacaktır” dedi.

“İSRAİL İLE OLAN TÜM İLİŞKİLER KESİLSİN”
Gülyeter Aktepe şöyle konuştu: “Soykırıma İsrail’i kınamak ve hamaset dolu nutuklar yetmez; bugün Filistin halkına verilebilecek en önemli destek; İsrail ile tüm askeri anlaşmaların feshedilmesi ve askeri ambargo uygulanması, Serbest Ticaret Anlaşması’nın feshedilmesi ve tüm ticaret yollarının Siyonist rejime kapatılması, diplomatik ilişkilerin tamamen kesilmesi, işgal devleti İsrail’deki tüm yatırımların geri çekilmesi ve işgal devletini tecrit etmekten geçiyor. Filistin direnişinden aldığımız ilhamla, Filistin nehirden denize özgür olana dek’ mücadelemize devam edeceğiz. Zafer Filistin halkının özgürlük Filistin toprağının olacaktır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.