CHP’de YUMUŞAMA yok!

CHP’de YUMUŞAMA yok!
Yayınlama: 03.06.2024
A+
A-
 Ak Parti ile CHP arasında “yumuşama-normalleşme” konusunun gündemde olduğu bir sırada, Ankara-Mamak Müftülüğü’nün “LGS öncesi moral olsun diye” öğrencileri ve velileri sabah namazına davet etmesi, CHP tarafından tepkiyle karşılandı. Konu her zaman olduğu gibi “laiklik karşıtlığı”!CHP Sözcüsü Deniz Yücel, konuyla ilgili basın toplantısında, “LGS’ye girecek öğrencilere moral ve motivasyon açısından sabah namazı, Kur’an-ı Kerim tilaveti, tesbihat ve dua etkinliği gerçekleştirilecekmiş, öğrenci ve velilerin teşvik edilmesi isteniyormuş.” dedi.Yücel, tepkisini  şu ifadelerle dile getirdi.

“Ailelerinin büyük fedakarlıklarla okuttuğu evlatlarımızı laik ve çağdaş eğitim sisteminden uzaklaştırmak isteyen AK Parti iktidarının çocuklarımıza LGS motivasyonu yine şaşırtmadı. Ankara Mamak Kaymakamlığına bağlı ilçe müftülüğü, ilçe milli eğitim müdürlüğüne bir yazı gönderiyor. ÇEDES Yıl Sonu Kültür Şenlikleri kapsamında LGS’ye girecek öğrencilere moral ve motivasyon açısından sabah namazı, Kur’an-ı Kerim tilaveti, tesbihat ve dua etkinliği gerçekleştirilecekmiş, öğrenci ve velilerin teşvik edilmesi isteniyormuş.

Evlatlarımıza sınav anında yaşadıkları heyecan ve stresi yönetmek için psikolojik destekte bulunmak sınav kaygılarıyla baş etmelerini kolaylaştırmak akıllarına dahi gelmedi. “

MAMAK  MÜFTÜLÜĞÜ’NÜN YAZISI

CHP’nin tepkiyle karşıladığı Müftülük yazısında  şu ifadeler yer alıyor:

“Mamak Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü’nün ÇEDES yıl sonu kültür şenlikleri kapsamında 1 Haziran Cumartesi günü LGS’ye gidecek öğrencilere moral ve motivasyon açısından Mamak Merkez Camii’nde, sabah namazı, Kuranı Kerim Tilaveti, namaz, tesbihat ve dua ile ‘Ailecek Huzurda Kıyamdayız, Gençler İçin Duadayız’ programı gerçekleştirileceğine ilişkin ilgi yazı ekte gönderilmiş olup öğrenci ve velilerin teşvik edilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.