Çiftçilerin sorunlarını görmezden gelen İktidar, eylemler için o partiyi suçladı

Çiftçilerin sorunlarını görmezden gelen İktidar, eylemler için o partiyi suçladı
Yayınlama: 06.09.2024
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kamuoyunun gündemindeki çiftçi eylemlerine ilişkin, “Çözüm insanları sokağa davet ederek olmaz. Çözüm, soruna karşı bir çözüm önerisi getirerek olur. Biz bunlar ile alakalı ilk tespitlerimizde CHP’nin ilgili il ya da ilçe örgütleri tarafından organize edildiğini, hatta ilk dönemlerde parti flamalarının da en önde gezdiğini gördük” dedi.

 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlığın Söğütözü Yerleşkesi’nde “Tarım’da Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Yenit Destekleme Modeli” başlıklı basın toplantısı düzenledi. Bakan Yumaklı, bitkisel üretim planlamasına ilişkin açıklamalar yaptı.

“CHP’nin ilgili il ya da ilçe örgütleri tarafından organize edildiğini, hatta ilk dönemlerde parti flamalarının da en önde gezdiğini gördük” diyen Bakan Yumaklı, şunları kaydetti: “Buna benzer problemler ilk defa bu sene olmuyor. Bundan önceki dönemlerde farklı şekillerde olmuş. Biz her sorun olduğunda ya da oluşma potansiyeli olduğunda bütün ekibimizle orada oluyoruz zaten. Çözüm insanları sokağa davet ederek olmaz. Çözüm, soruna karşı bir çözüm önerisi getirerek olur. Biz bunlar ile alakalı ilk tespitlerimizde CHP’nin ilgili il ya da ilçe örgütleri tarafından organize edildiğini, hatta ilk dönemlerde parti flamalarının da en önde gezdiğini gördük. Şimdi de benzer şeyi yapmaya devam ediyorlar. En son Konya’da benzer bir şey oldu. Biz biliyoruz ki orada HDP’de dahil olmak üzere diğer unsurların tamamı organize bir şekilde insanları sokağa dökmeye çalışıyorlar. Bu düşünceden artık vazgeçmeleri gerekir. Önerileri varsa söylesinler, insanları sokağa dökmek hiçbir çözüme ulaştırmayacak.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.