Çözülsün artık bu mesele! Daha kaç çocuk saldırıya uğramalı?

Çözülsün artık bu mesele! Daha kaç çocuk saldırıya uğramalı?
Yayınlama: 26.07.2023
A+
A-

Başıboş köpek sorunu sözde hayvanseverlerin engellemeleri sebebiyle bir türlü çözüme kavuşturulamazken, son üzücü haber de Ankara’dan geldi.

Milli Nizam

Sözde hayvanseverlerin ve CHP’li belediyeler başta olmak üzere birçok belediyenin sorumsuzluğu sebebiyle başıboş köpek sorunu toplum hayatını tehdit etmeye devam ediyor.

Ankara’da sokak köpeklerinin saldırısı sonucu yaralanan 13 yaşındaki çocuk ölümden döndü.

Yaralı çocuğun ailesi ile çevre sakinleri, köpek saldırılarına tepki göstererek, yetkililerden yardım istedi.

10 başıboş köpek saldırdı!

Olay Yenimahalle ilçesi Turgut Özal Mahallesi’nde meydana geldi. 13 yaşındaki Mustafa Şamil Tekcan evine döndüğü sırada 10 başıboş köpeğin saldırısına uğradı. Vücuduna aldığı 8 derin ısırık sonucu hastaneye kaldırılan Tekcan, tedavisinin ardından taburcu oldu. Anne Namenur Tekcan ile baba Hasan Tekcan, saldırı sonrası çocuklarının psikolojik sıkıntılar çektiğini belirterek, sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

Yaşadığı korku dolu anları anlatan 8. sınıf öğrencisi Mustafa Şamil Tekcan, şunları söyledi:

Halı sahadan dönüyordum. Yolda bir kadın köpekleri besliyordu. Oradaki köpekler önce havladılar, sonra da üzerime koştular. Ardından da korkup kaçmaya başladım. Yere düştükten sonra beni ısırmaya başladılar. Bacağımdan ve kalçamdan ısırdılar. İlk başlarda korkudan dolayı acı hissetmedim. Annemi aradım. Ailem beni hastaneye götürdü. Orada tedavi ettiler, aşı yaptılar. Saldırı anında korkudan bağırdım. Orada bir kadınla adam vardı. İlk yardımı onlar yaptı. Yaralarım iyileşmeye başladı, yürüyebiliyorum. Köpeklerin buradan götürülmesini, rahatça dışarıya çıkıp dolaşmak istiyorum.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.