Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Ceza infaz sistemi değişecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Ceza infaz sistemi değişecek!
Yayınlama: 09.10.2024
A+
A-

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti TBMM Grup Toplantısı’nda açıklamalar yaptı. Konuşmasına başlamadan önce son zamanlardaki şiddet olaylarına değinen Erdoğan, ceza infaz hükümlerinin değişeceğini söyledi.

Erdoğan açıklamasında, ”Onlarca suç kaydı olanlar aramızda serbest bir şekilde dolaşamayacak ve tutuklu yargılanacaklar. Suçluların tutuklanması kolaylaşacak. Mesela 5 suç kaydı olan birinin diğer davalarının bitip sabıka kaydına işlenmesi beklenmeden tutuklu yargılanmasının önü açılacak” cümlelerini kullandı.

Güvenliğimizden taviz vermeyeceğiz

Erdoğan ”Gazze’deki katliamın manevi ve maddi faturası kabarıyor. Ülkemizi bölgesel gerilimlerden uzak tuttuk, yangına benzin dökenlerden değil söndürenlerden olduk. Netanyahu ve cinayet şebekesi çok tehlikeli bir maceraya atılmaktadır. Nihai hedefin neresi olduğunu çok net görüyoruz. Güvenliğimizden taviz vermeyiz. Vadedilmiş topraklar hezeyanının sonu hüsrandır. İsrail bir Siyonist terör örgütüdür. Gazze kasabı Siyonist Netanyahu’nun ABD kongresine davet edilmesini tarih asla unutmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Sözleşmesi’ne değindi

Cumhurbaşkanı ”Kadın hakları konusunda bize ders verecek hiçbir muhalefet partisi yoktur. Kadının statüsünün güçlendirilmesinde elimize su dökecek kimse de yoktur. Sosyal ve ekonomik hayata katılan tüm kadınlarımız bizim çabalarımızın şahididir. Sayın Özel bir taraftan kadına şiddetin engellenmesinden bahsederken diğer taraftan da alkol ve içki tüketimini teşvik edecek vaatlerde bulunuyor. Ne demişler bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Kadın hakları konusunda bize ders verecek hiçbir muhalefet partisi yoktur. Kadının statüsünün güçlendirilmesinde elimize su dökecek kimse de yoktur. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmemizin kadın hakları ve kadınlara yönelik şiddetle mücadeleye en ufak bir menfi etkisi olmamıştır. Türkiye’de kadına yönelik şiddetin çelikten kalkanı, içerisinde sıkıntılı ifadeler bulunan söz konusu sözleşme değil, 6284 sayılı kanundur. Bu konuda yürütülen propagandanın en küçük bir temeli, en küçük bir dayanağı ve haklılık tarafı yoktur.” ifadelerine yer verdi.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.