Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP ile ittifak açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP ile ittifak açıklaması!
Yayınlama: 26.06.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti ile CHP arasında ittifak söylemlerine ilişkin, “İktidar partisi ile ana muhalefet partisi arasında siyasi ittifak olmaz. Uzlaşma olur, normalleşme olur, yumuşama olur ama siyasi ittifak olmaz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM’de ki Grup Toplantısında CHP ile ittifak iddialarına ilişkin konuştu.

“Yumuşama olur ama ittifak olmaz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ittifak iddialarına sert açıklamayla cevap vererek, “Bizim normalleşme yapmamız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır. Sıkılı yumrukları açacak olan muhalefettir. Dilini, söylemini düzeltecek olan muhalefettir. İktidar partisi ile ana muhalefet partisi arasında siyasi ittifak olmaz. Uzlaşma olur, normalleşme olur, yumuşama olur ama siyasi ittifak olmaz. Biz de zaten böyle bir çaba içerisinde değiliz. Biz ülkemize milletimize ve devletimizin güvenliğine dair konularda ortak bakış açısını yakalamaya çalışıyoruz. Sivil anayasa ve dış politika gibi konularda iç cepheyi sağlamlaştırma gayretindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.