Davutoğlu’ndan Erbakan’a ziyaret!

Davutoğlu’ndan Erbakan’a ziyaret!
Yayınlama: 03.06.2024
A+
A-

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile ortak basın toplantısında konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Türkiye’nin en önemli problemi olarak ifade edebileceğimiz ekonomik kriz ve yoksulluk noktasında bir istişare yapıldı. Yine bütün bunlarla birlikte hepimizin ortak yarası olan Gazze ve Refah’ta yapılan katliamlar ve soykırım ile ilgili Türkiye ve İslam Aleminin atabileceği adımlar görüşüldü” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı, Yeniden Refah genel merkezinde ziyaret etti. İki lider yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Erbakan: ‘Gazze’de yapılan katliamlarla ilgili Türkiye’nin atabileceği adımlar görüşüldü’
Dr. Fatih Erbakan, görüşmede 14-28 Mayıs ve 31 Mart seçim sonuçlarını değerlendirdiklerini belirterek, “Burada iktidar özellikle, 31 Mart’ta neden böyle bir yenilgiye uğradı, muhalefetin başarısı neye dayanıyor ve bundan sonra nasıl gelişmeler olabilir, bunlarla ilgili bir istişare ve müzakere yapıldı. Tabii ki bununla beraber yeni anayasa konusunda ve aynı zamanda Türkiye’nin en önemli problemi olarak ifade edebileceğimiz ekonomik kriz ve yoksulluk noktasında bir istişare yapıldı. Yine bütün bunlarla birlikte hepimizin ortak yarası olan Gazze ve Refah’ta yapılan katliamlar ve soykırım ile ilgili Türkiye ve İslam Aleminin atabileceği adımlar görüşüldü” diye konuştu.

Davutoğlu: ‘Gazze’nin sahipsizliği iki partinin de ortak kaygısıdır’
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise “Bu siyasi tabloda Cumhur İttifakı’nın yaşadığı yenilgi sonrasında iktidar ve muhalefet cenahında ortaya çıkan gelişmeleri, Türkiye’nin genel siyasi gidişatı açısından ele aldık. Önümüzdeki dönem, Türkiye’deki siyasi denklemin birçok açıdan yeniden kurulduğu dönemdir. Bir taraftan Sayın Cumhurbaşkanı, yumuşama eğiliminden bahsediyor. Bir taraftan partiler arasında ilişkiler arasında dinamik tablolar ortaya çıkıyor. Dolayısıyla bu dinamik siyasi tablo içerisinde liderlerin birbirleriyle görüşmeleri, ülkenin genel gidişatı ile ilgili fikir alışverişinde bulunmaları büyük önem taşıyor. Çok ciddi bir ekonomik kriz yaşıyoruz, halk yoksullaşıyor. Gelir adaletsizliği had safhaya ulaşmış durumda, diğer taraftan yüreğimizi yakan Gazze konusu var. Tabii Yargı ve Anayasa alanında yaşadıklarımız, bütün bu konularda çok samimi güzel bir istişare imkanı oldu. Gazze konusundaki hassasiyetimiz yüzde yüz örtüşmektedir. Gazze’deki kardeşlerimizin sahipsizliği, Türkiye’nin bütün ısrarlarımıza rağmen 7 ay boyunca ticareti devam ettirmesi ve şuan da somut hiçbir adım atmamış olması her iki partinin de ortak kaygısıdır. Türkiye Cumhuriyeti mazlum milletlerin duası üzerine kurulmuş bir devlettir” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.