Doğan Aydal’dan Erdoğan açıklaması: Sözlerim maksatlı şekilde çarpıtıldı

Doğan Aydal’dan Erdoğan açıklaması: Sözlerim maksatlı şekilde çarpıtıldı
Yayınlama: 12.07.2024
A+
A-

Halk TV’de yayınlanan Gündem Özel programında gündemi değerlendiren Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili Doğan Aydal’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili szölerinin çarpıtıldığını ifade ederek, “HALK TV’de katıldığım programda sarf ettiğim cümleler basına ve kamuoyuna maksatlı bir şekilde çarpıtılarak yansıtılmıştır” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili Doğan Aydal, mevcut anayasayı eleştirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden verdiği örnek gündem olmuştu. Aydal, yaptığı basın açıklamasıyla sözlerinin maksatlı şekilde çarpıtıldığını ifade etti.

‘ABD’ye kaçacağı-gideceği yönünde asla hiçbir beyanım olmadı’
Aydal, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “10 Temmuz 2024 tarihinde HALK TV’de katıldığım programda sarf ettiğim cümleler basına ve kamuoyuna maksatlı bir şekilde çarpıtılarak yansıtılmıştır.

Programın hiçbir bölümünde Sayın Cumhurbaşkanımızın ABD’ye kaçacağı-gideceği yönünde asla hiçbir beyanım olmamıştır.

Bütün ifadelerim sağlık gibi zaruri durumlar nedeniyle oluşabilecek sıkıntıları ‘gitse’, ‘yapsa’ ve ‘gidebilir’ gibi teorik cümlelerle ifade etmemden ibarettir.

Bazı basın yayın organlarında yayınlandığı gibi, Devletimizin Başkanı Sayın Cumhurbaşkanımız ile ‘Kaçmak’ kelimesini yan yana getirmek Devlet terbiyesiyle yetişmiş biri olarak benim için züldür.

Programda tartışılan konu, Cumhurbaşkanlığı yardımcılığının seçimle olmamasının Ülkemiz adına oluşturabileceği muhtemel sıkıntılardır.

Sayın Cumhurbaşkanımız veya bundan sonraki herhangi bir Cumhurbaşkanı, geçmişte 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal gibi tedavi ve/veya ameliyat sebebiyle yurtdışına gidebilir ve bu tedavi süresi 45 günü geçerse seçilmemiş bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı görevine devam edebilir. Programdaki ifadelerimde dikkat çektiğim ve öncelikli konu budur.

İkinci konu ise adayların Cumhurbaşkanlığı seçiminde Yardımcısını belirleyerek seçime girmemesi halinde mevcut seçim kanunu ile oluşabilecek sıkıntılardır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.