Erdoğan’dan talimat alan Adalet Bakanı’ndan Flaş ‘Sinan Ateş’ açıklaması!

Erdoğan’dan talimat alan Adalet Bakanı’ndan Flaş ‘Sinan Ateş’ açıklaması!
Yayınlama: 12.06.2024
A+
A-

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da suikasta kurban giden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş davasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ayşe Ateş görüşmesinde ben de bulundum. Sayın Cumhurbaşkanımız dikkatle dinledi. Hukuk devletinde hiçbir şeyin karanlıkta kalmayacağını söyledi. 1 Temmuz’da duruşma başlıyor. 22 tutuklu var. Dava açıldı” dedi.

Ankara’da suikast sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya gelmişti. Ayşe Ateş, yaptığı açıklamada görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a Sinan Ateş davasıyla ilgili talimat verdiğini ifade etti.

Görüşmede yer alan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise bugün gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, dünkü görüşme ve davaya dair detayları paylaştı.

“Hukuk devletinde hiçbir şey karanlıkta kalmaz”
Tunç, “Ayşe Ateş görüşmesinde ben de bulundum. Sayın Cumhurbaşkanımız dikkatle dinledi. Hukuk devletinde hiçbir şeyin karanlıkta kalmayacağını söyledi. Bu konuda yargıya güvenilmesi gerektiğini ifade etti. 1 Temmuz’da duruşma başlıyor. 22 tutuklu var. Dava açıldı. Dosya kamuoyunun gündeminde zaten. Soruşturması devam eden kişiler bakımından da süreç devam ediyor.” ifadelerini kullandı. Bakan Tunç ayrıca, “(Ayşe Ateş’in tehdit edilmesi) Bu konuda şikayet varsa yargıya intikal ettirin dedik.” dedi.

.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.