Erzincan’daki maden faciası: 113 gün sonra 1 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!

Erzincan’daki maden faciası: 113 gün sonra 1 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!
Yayınlama: 04.06.2024
A+
A-

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta meydana gelen maden faciasında toprak altında kalan 9 işçiden 1’inin daha cansız bedenine ulaşıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Toprak altında kalan tüm işçilerimize ulaşana kadar yoğun çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni’nde 13 Şubat’ta meydana gelen faciada 9 işçi milyonlarca ton toprağın altında kaldı. Olayda 9 işçi kaybolmuş, 2 işçinin 5 Nisan ve 19 Nisan’da, 2 işçinin de 4 Mayıs’ta cenazelerine ulaşılmıştı. Son olarak bugün de işçilerden 1’inin daha cansız bedenine ulaşıldı. Ulaşılan cenaze sayısı 5’e yükselirken toprak altındaki 4 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

‘Tüm işçilerimize ulaşana kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz’
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Erzincan İliç’te yaşanan heyelan sonrası toprak altında kalan işçi kardeşlerimizden birinin daha bedenine ulaştık. Acılı ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Toprak altında kalan tüm işçilerimize ulaşana kadar yoğun çalışmalarımıza devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.