Fatih Erbakan: Sokak hayvanlarının uyutulması inancımıza uygun olmayan bir davranıştır!

Fatih Erbakan: Sokak hayvanlarının uyutulması inancımıza uygun olmayan bir davranıştır!
Yayınlama: 24.05.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, “Biz sokak hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşıyız. Bu inancımıza da uygun olmayan bir davranıştır. İnsani bir davranış da değildir. Biz Yeniden Refah Partili belediyelerimizle seçim öncesinde de ifade ettiğimiz gibi bu hayvanlarımızı mutlaka toplamak, sokaklarımızı başıboş köpeklerimizden arındırmak ancak bu hayvanlarımızı da en güzel şartlarda, en modern, gelişmiş merkezlerde yaşamlarını devam ettirmek istiyoruz.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, 31 Mart Yerel Seçimlerinde kazandıkları ilçe belediyelerine hayırlı olsun ve teşekkür ziyaretleri kapsamında geldiği Konya’da bir otelde basın toplantısı düzenledi.

‘Belediyelerimizde yapacağımız hizmetler partimizi iktidara taşıyacaktır’
Burada yaptığı konuşmada Erbakan, kazandıkları belediyelerde yapacakları hizmetler ile Yeniden Refah Partisi’ni iktidara taşıyacaklarını belirten Erbakan, “Belediyelerde lüks ve şatafata son vereceğiz. Milletimizle arasına kimse mesafe koymayacak, milletin efendisi değil, hizmetkârı olacaklar. Rahmetli Erbakan Hocamız, Milli Görüşçü bir belediye başkanı için gerektiğinde bir fakirin çuval taşımak en büyük şereftir diyorum. Bu tevazu bilinciyle belediye başkanlarımız hareket edecekler. Denk bütçeyi gerçekleştirerek belediyeleri aynen 89 ve 94’ de olduğu gibi borç ve faizi kurtaracaklar. Milletin derdiyle samimi bir şekilde dertlenip çözüm üretecekler. Dil, din, ırk, mezhep, siyasi görüş ayrımı gözetmeksizin belediye hizmetlerini adil bir şekilde bütün vatandaşlarımıza ulaştıracaklar. Şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getirecek, engellilerimizin yaşamına uygun hale getirecekler. Ulaşım altyapı, çevre düzenlemesi ve kentsel dönüşüm alanında inşallah en hayırlı, en büyük hizmetleri hayata geçirecekler’’ ifadelerine yer verdi.

‘Açıklanan Tasarruf paketi devede kulak bile değil’
Hükümetin açıkladığı tasarruf paketini olumlu ancak eksik bir adım olarak değerlendiren Erbakan, “Bir Tasarruf paketi açıklandı. Maksimum 100 milyar lira bir tasarruf yapılacak deniyor. Bu tasarruf miktarı faiz ödemesinin yüzde 8’i, bu sene 1.25 trilyon lira faiz ödemesi yapılacak, bütçe açığının yüzde 4’ünün altında ve 2024 bütçesinin binde 4’ü kadar bir paraya takbül ediyor. Yani 100 miyar liranın tamamı gerçekleşse bile bu devede kulak demektir. Tabii ki böyle bir adım atılması doğru bir adım. Ancak asıl tasarruf yapılması gereken yer faiz ödemeleridir. Kamu Özel işbirliği ihalelerinde imtiyazlı holdinglere aktarılan kaynaklarda tasarruf yapılmalı. Bunlarda tasarruf yapılmadığı sürece diğer yerlerde yapılan tasarruf devede kulak kalır.

‘Sokak hayvanlarının uyutulması inancımıza uygun bir davranış değil’
Başıboş sokak köpeklerinin toplanarak uyutulmasına yönelik tartışmalarla ilgili de konuşan Erbakan, “Biz sokak hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşıyız. Bu inancımıza da uygun olmayan bir davranıştır. İnsani bir davranış da değildir. Bazı batı ülkelerinde bu yapılıyor olsa bile onları taklit etmemiz doğru bir davranış değildir. Biz Yeniden Refah Partili belediyelerimizle seçim öncesinde de ifade ettiğimiz gibi bu hayvanlarımızı mutlaka toplamak, sokaklarımızı başıboş köpeklerimizden arındırmak ancak bu hayvanlarımızı da en güzel şartlarda, en modern, gelişmiş merkezlerde yaşamlarını devam ettirmek istiyoruz. Veterinerler ve uzmanlar gözetiminde, bu merkezlerde 24 saat internet üzerinden canlı yayınla halkımız tarafından takip edilebilmesi, izlenebilmesi, halkımızın ziyaretine her zaman için açık olması ve burada en iyi şartlarda bu hayvanların yaşatılması bizim hedefimizdir. Bununla ilgili belediyelerimiz şimdiden kollarını sıvadılar. Biz Yeniden Refah Partisi olarak hiçbir canın alınmasını onaylamıyoruz. Bu hayvanların uyutulmasına karşıyız. Modern ve gelişmiş merkezlerde, her türlü destek sağlanarak son derece önemlidir” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.