FETÖcüler Türk Gazeteci’ye saldırdı!

FETÖcüler Türk Gazeteci’ye saldırdı!
Yayınlama: 02.06.2024
A+
A-

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yaşadığı ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yayın yapan Türk muhabir Yunus Paksoy‘a saldırı.  Bir FETÖcü, canlı yayın esnasında arabasını Paksoy’un üzerine sürdü, ardından araçtan inerek Yunus Paksoy’u darp etmeye başladı.

CNN ABD Temsilcisi, FETÖ elebaşının kaçırıldığı iddia edilen evin önünde yayın yaparken, plakasız araçla gelen bir FETÖ mensubunun saldırısına uğradı. Aracı Paksoy’un üzerine süren şahıs, daha sonra inerek kameraya vurmaya başladı. Olay canlı yayına saniye saniye yansırken, Yunus Paksoy’un “Ne yapıyorsun sen, çıldırdın mı?” diye bağırdığı duyuldu.

DIŞİŞLERİ SAKANLIĞI’NDAN VE İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NDAN SERT TEPKİLER!

Büyük tepki çeken saldırının ardından, Dışişleri Bakanlığı bir kınama mesajı yayımladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren ve azmettiren kişilerin hukuk önünde hesap vermesi için ABD makamları nezdinde gerekli girişimlerde bulunulduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, Yunus Paksoy’a geçmiş olsun dileğinde bulunduğu mesajında, maruz kaldığı “alçak saldırı” sonrası Paksoy ile görüştüğünü belirtti. Altun, mesajında “İlgili makamlarımızca bu meselenin takipçisi olacağımızdan ve bu alçakça saldırıya karışanların hak ettiği cezayı alması için ABD’li merciler nezdinde her türlü adımı atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” cümlelerine yer verdi ve “hakikatperver” gazetecilere mücadeleye omuz vermelerinden dolayı teşekkür etti.

 

FETÖ saldırısına uğrayan Türk Gazeteci Yunus Paksoy
PAKSOY’DAN ÇİRKİN SALDIRI SONRASI AÇIKLAMA

Yunus Paksoy saldırı sonrasında CNN Türk Yayını’na bağlanarak açıklamada bulundu:

“Gözlüğüm ve telefonum uçtu. Gömleğim falan yırtıldı. Arabama girdim, 911’i aradım. Birazdan polis burada olacak. Burada arabayı üzerime sürdüğü için cana kasıt var.  Şunu söyleyeyim biraz önce 3 adet ekip otosu geldi. 911’i aradıktan yaklaşık 30 dakika sonra. Elde darp izi görülüyor. CNN TÜRK’ün canlı yayın görüntülerini izlediler. Arabanın hem önünde hem arkasında plaka olmadığını söyledim. Bu işi yapmaya geldiğini biliyor gibi. Telefonuma doğru bir hareket yaptı. Sırtıma yumruk attı. Daha sonra kendisi ayrıldı buradan. Arabasına bindi ve uzaklaştı. Benim arabama doğru gitti fotoğraf çekme, kayıt alma hepsini yaptı. Belli ki buraya saldırmaya gelmiş. FETÖ haberlerini Türkiye’de çalışırken yaptım ABD’de çalışırken yaptım. İlk kez fiziksel saldırıda bulunan birini gördüm. Polisler geldiğinde biraz olayı anlamayı çalıştılar. Polisler iletişimde olacaklarını söylediler. İlk önce benim yanıma geldiğinde kötü bir Almancayla ‘kimsin sen?’ dedi. Ben de kimsin sen diye sorunca cevap vermedi.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.