Hükümetin ‘teröristbaşı Öcalan’ açılımı devam ediyor: DEM Parti ziyareti tamamlandı

Hükümetin ‘teröristbaşı Öcalan’ açılımı devam ediyor: DEM Parti ziyareti tamamlandı
Yayınlama: 17.03.2025
A+
A-

AK Parti ile DEM Parti arasındaki kritik görüşme sona erdi. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, görüşmenin “samimi, dostane bir sohbet” havasında geçtiğini söyledi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise hem MHP hem AK Parti ile gerçekleştirdikleri temasların ardından yaptığı açıklamada, PKK’nın silah bırakması için Abdullah Öcalan ile iletişim kanalının açık kalmasının önemine vurgu yaptı.

DEM Parti Heyeti TBMM’de Görüştü

DEM Parti heyeti, siyasi parti temaslarını sürdürüyor. Bugün saat 11.00’de MHP ile TBMM’de görüşen heyet, saat 14.00’te AK Parti ile bir araya geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Genel Başkan Vekili Efkan Ala ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in karşıladığı DEM Parti heyetinde; Eş Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit yer aldı.

Güler: Samimi Bir Sohbetti

Toplantının ardından açıklama yapan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, görüşmeye ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Samimi, dostane bir sohbet yaptık. Son gelişmeler üzerine değerlendirmelerimizi ilettik. İlerleyen zamanlarda daha detaylı değerlendirmeler olacaktır.”

“Öcalan ile İletişim Gerekli”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, görüşmelerin ardından yaptığı basın açıklamasında Abdullah Öcalan’ın PKK üzerindeki etkisini açıkça dile getirdi:

“İmralı ile ilgili birkaç gün içerisinde planımız netleşecek, henüz başvurumuz yok. Bahçeli’nin açıklamalarını takip ettik, tekrar kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sayın Bahçeli’nin ifade ettiği PKK’nın silah bırakma meselesini biz de yakından takip ediyoruz. Sayın Öcalan çağrısını yaptığı zaman, PKK’ya düşen sorumlulukları paylaşmıştı. Koşulların oluşturulmasıyla ilgili bir güvenlik ortamının sağlanmasıyla birlikte PKK’nın kendi kongre çağrısını yapacağını yaptıkları açıklamalarla izledik. Öcalan 27 Şubat’ta bize ‘Kongreyi toplanma kararı aldıracak güç bende’ demişti. Dediğimiz gibi PKK’nın silah bırakması için gerekli güvenlik ortamının oluşması ve Öcalan ile iletişim kanalımızın sürmesi önemli.”

Hatimoğulları, görüşmelerde kayyım yasası ile ilgili taleplerini de aktardıklarını belirtti:

“Kayyım yasasıyla ilgili görüşlerimiz net. Bu konudaki görüşlerimizi de biz bugün hem AKP hem de MHP’ye ilettik. Net bir yanıt aldık diyemem ama bu konuyla ilgili ve diğer konularla ilgili önümüzdeki dönemde karşılıklı bir demokratikleşme adımı atılması konuşuldu. Büyük olasılıkla bayramdan sonra sayın Cumhurbaşkanı ile de bir görüşme gerçekleştireceğiz.”

Erdoğan ile Görüşme Bayramdan Sonra

Toplantıda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yer almadı. Hatimoğulları, Erdoğan ile bayramdan sonra bir görüşme gerçekleştireceklerini açıkladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.