İngiliz modeli geliyor… Erdoğan’dan sigaraya karşı yeni düzenleme sinyali!

İngiliz modeli geliyor… Erdoğan’dan sigaraya karşı yeni düzenleme sinyali!
Yayınlama: 10.06.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası kapsamında yaptığı açıklamada sigaraya karşı yeni bir düzenleme geleceğinin sinyallerini verdi.  Erdoğan, “Gerekirse Birleşik Krallık ile irtibat kurarız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası Programı” kapsamında Vahdettin Köşkü’nde, Türkiye ile dünyanın farklı ülkelerinden İstanbul’a gelen gençler ve sporcularla buluştu.

Sigaraya karşı yeni düzenleme sinyali
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sigaraya karşı yeni bir düzenleme geleceğinin sinyallerini verirken, 15 yaşındaki İngiliz genç Edward Smith, Birleşik Krallık’ta geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren ve 2009 yılı sonrasında doğan kişilerin sigara ve elektronik sigaraya yasal olarak ulaşmasının yasaklandığı yasayı anlattı. Smith konuşmasında, tütün temelli hastalıkların bu yasayla azalabileceğini düşündüğünü aktardı.

‘Birleşik Krallık ile irtibat kurabiliriz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Ne zaman böyle bir yasal çalışmayı yaptıklarını öğrenebilirsek; gerekirse Birleşik Krallık ile irtibat kurarız” dedi. Müşerref Pervin Tuba Durgut ise konuyla ilgili olarak, “Bu yasayı adapte ederiz İnşallah efendim. 2009’dan sonra doğan çocuklar artık sigarayı ya da herhangi bir tütün ürününü alamayacak, çocukları korumak adına çok güzel bir kanun, biz bu konuyu çalışalım Sayın Cumhurbaşkanım.” dedi. Erdoğan ise, “Çalışalım.” şeklinde yanıt verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.