İsrail ile ticaret yapanları değil, protesto edenleri gözaltına aldılar!

İsrail ile ticaret yapanları değil, protesto edenleri gözaltına aldılar!
Yayınlama: 17.10.2024
A+
A-

Katil İsrail bir yıldır Gazze’de soykırıma devam ederken, İktidar da İsrail’e petrol, çimento gibi ticari malzemeler satmaya devam ediyor. Katillerin soykırımını protesto etmek için İstanbul Şişhane Meydanı’nda toplanan ‘Filistin için 1000 genç’ grubu polis tarafından engellendi. Grup üyeleri bu sabah yapılan şafak operasyonu ile gözaltına alındı.

‘Filistin için 1000 Genç’ grubunun soykırımın birinci yılı sebebiyle Şişhane Tünel Meydanı’nda yaptıkları eyleme katılan 18 kişiyi şafak baskınıyla gözaltına alındı. Grup Tünel Meydanı’nda toplanarak İstanbul Ticaret Müdürlüğü’ne yürümek istedi. Polis, eylemcileri ablukaya alarak yürüyüşe izin vermedi. ‘İsrail’le Ticareti Kes’ sloganıyla Ticaret Müdürlüğüne gitmek ve bir yıldır bitmeyen ticareti protesto etmek isteyen gruba polis kalkanlarıyla sert müdahalede bulundu. Gözaltına alınan eylemciler 2911 gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet ve polise mukavemetle mevcutlu olarak tutuluyor.

Defalarca kez gözaltına alındılar

‘Filistin 1000 genç grubu’ geçtiğimiz Mayıs ayında Bakü-Tiflis Ceyhan boru hattıyla Ceyhan limanına gelerek İsrail’e taşınan petrolü Azerbaycan şirketi SOCAR’ın önüne giderek protesto etmişlerdi. Petrol sevkiyatını Azerbaycan şirketi olan SOCAR ve Türkiye varlık fonuna bağlı BOTAŞ ortaklığında yapıldığını dile getirmişlerdi. İki gün sonra 16 kişi şafak operasyonu ile gözaltına alınmıştı.

Kaynak: KARAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.