İstanbul’da facianın eşinden dönüldü! Bakan Uraloğlu’ndan açıklama…

İstanbul’da facianın eşinden dönüldü! Bakan Uraloğlu’ndan açıklama…
Yayınlama: 08.05.2024
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Paris’ten İstanbul Havalimanı’mıza sefer yapan Boeing-767 tipi kargo uçağı ön iniş takımlarının açılmaması sonucu pistimize iniş yapmıştır. İki pilotun tahliyesinden sonra sağlık durumları kontrol edilmiş; herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir” dedi.

İstanbul Havalimanı’nda Paris-İstanbul seferini yapan kargo uçağı, iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine iniş yapmak zorunda kaldı. Facianın eşiğinden dönülen olayla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, açıklama yaptı.

‘Teknik incelemelerimiz devam ediyor’
Sosyal medya hesabından da açıklama yapan Bakan Uraloğlu, “Paris’ten İstanbul Havalimanı’mıza sefer yapan Boeing-767 tipi kargo uçağı ön iniş takımlarının açılmaması sonucu pistimize iniş yapmıştır. Pilotun ön iniş takımının açılmadığı ile ilgili bilgi vermesi üzerine hemen kuleden kendisiyle irtibata geçilmiştir. Havalimanı görevlilerimiz, uçağın ön iniş takımının açılmadığını teyit ettikten sonra gerekli yangın söndürme, acil müdahale ve sağlık ekiplerimizi hazır bulundurarak söz konusu uçağın havalimanımıza inmesini sağlamıştır. Görevli arkadaşlarımızın başarılı yönlendirmeleriyle uçak gövdesi üzerine sorunsuz bir iniş gerçekleştirmiştir. İki pilotun tahliyesinden sonra sağlık durumları kontrol edilmiş; herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Olayın meydana geldiği İstanbul Havalimanı 16R pisti geçici olarak saat 15.00’e kadar uçuşa kapatılmıştır. Sürece ilişkin gerekli teknik incelemelerimiz de devam etmektedir. İvedi olarak olaya müdahale eden tüm ekiplerimizi kutluyor; herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

‘Hidrolik arızası nedeniyle ön iniş takımları açılmadı’
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da kaza ile ilgili şu açıklamayı yaptı; “Fedex Hava Yolları’na ait N110FE tescil işaretli, Boeing 763 tipi hava aracı, saat 07.55 lokalde pilot ifadesine göre hidrolik arızası nedeniyle ön iniş takımının açılmadığı bilgisini İstanbul Havalimanı ATC ünitesine bildirmiş ve 08.17 lokalde ön iniş takımı kapalı vaziyette 16R pistine iniş yapmış ve pist içerisinde kalmıştır”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.