İYİ Parti’den Meral Akşener’e çağrı: İzah etmek zorundasın!

İYİ Parti’den Meral Akşener’e çağrı: İzah etmek zorundasın!
Yayınlama: 07.06.2024
A+
A-

İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirmesinin ardından açıklama yapan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, “Görüşmeyi izah etmek zorunda. İçeriğin bilinmemesi vicdanları sızlatır” dedi.

İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beştepe’de gerçekleştirdiği 1,5 saatlik görüşmenin detayları merak konusu olurken İYİ Parti’den açıklama geldi.

‘Bilinmesini istediler’
Uğur Poyraz, temsil yetkisinin Müsavat Dervişoğlu’nda olduğunu belirterek, “İYİ Parti’yi kurumsal anlamda ve İYİ Parti’nin geleneklerine göre temsil yetkisi sayın genel başkanımız Müsavat Dervişoğlu’na aittir. Bizim müdafaa ya da izah etme sorumluluğu olduğumuz hususlar sayın Dervişoğlu’nun beyanları ve söylemleridir. Bu açıklamaları art arda değerlendirdiğimizde problem cümlesi şudur: ‘Sayın Akşener ve Sayın Erdoğan’ın yaptığı görüşme İletişim Başkanlığı tarafında ilan edilmesidir.’ Şu anlaşılıyor ki taraflar görüşmenin bilinmesini istemiştir. Çünkü taraflardan biri istemese İletişim Başkanlığı ilan etmezdi.” ifadelerini kullandı.

‘Görüşmenin içeriği kamuoyuyla paylaşılmalı’
Poyraz, şöyle devam etti; “Sayın Genel Başkanımız Dervişoğlu bu konuya ilişkin zaman koridoru oluşturdu. Devlette önemli görevlerde bulunmuş insanların görüşmesi gayet doğaldır. Sayın Akşener’e görüşme aşamasına nasıl gelindi hem de görüşmenin detayına ilişkin zaman koridoru oluşturdu. 24 saat geçtikten sonra hala açıklama gelmeyince bu konuyla ilgili beyanda bulunma zorunluluğu doğdu. Bu görüşme madem kamuoyuna ilan edildi o zaman görüşmenin içeriğinin de kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.