Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı!

Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı!
Yayınlama: 29.05.2024
A+
A-

Usta oyuncu Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı. Kadir İnanır’ın “arkadaşı”, oyuncu Jülide Kural’dan açıklama.

Geçtiğimiz ay beynine giden damarlardan birinde pıhtı atmasından dolayı hastaneye yatırılan Kadir İnanır’ın “rutin kontrollerinin” yapılması için bir süre hastanede kalacağını belirten Jülide Kural, endişe edilecek herhangi bir durumun olmadığını söyledi.

KADİR İNANIR KİMDİR?

Kadir İnanır, 15 Nisan 1949 yılında Ordu, Fatsa’da dünyaya geldi. babasının ismi Mehmet, annesinin ismi Rukiye’dir. Türk sinema oyuncusu ve yönetmen Kadir İnanır, ailesinin son çocuğudur. Fatsa’daki ilkokul ve ortaokul eğitimi sırasında sahne yeteneğini çeşitli okul gösterilerinde sergiledi. Kadir İnanır, yatılı olarak okuduğu İstanbul Haydarpaşa Lisesi’nin ardından Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Televizyon Bölümünden mezun oldu.

1967’de Ses dergisi’nin düzenlediği “Sinema Artisti Yarışması”‘nda finale kaldı, 1968 yılında düzenlenen Saklambaç gazetesinin “Fotoroman Artisti Yarışması”‘nda da birinci oldu. Bir süre fotoromanlarda oynadıktan sonra Yedi Adım Sonra adlı filmdeki küçük bir rolle sinemaya başladı. 1970 tarihinde ilk kez başrolde oynadığı, Atıf Yılmaz’ın yönettiği Kara Gözlüm filminde Türkân Şoray’la başrolleri paylaştı.

Sosyoloji, ekonomi ve siyasetle de ilgilenen ve hiç evlenmeyen İnanır’ın kurbağa (göden) koleksiyonu bulunuyor.

Şubat 2012’de bel fıtığı ameliyatı olan Kadir İnanır, ardından akciğerlerinde görülen bir tümör nedeniyle bir operasyon daha geçirmişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.