Kadrolu eşeklerin mesai saatleri değişti!

Kadrolu eşeklerin mesai saatleri değişti!
Yayınlama: 21.07.2023
A+
A-

Mardin’de çöp toplama hizmetinde kullanılan eşekler için mesai saatleri değişti. Saat 11.00 ile 15.00 arasında çalıştırılmayan eşeklerin çalışma süresi 6 saatten 5 saate indirildi. Eşeklere fazla yük bindirilmesine müsaade edilmeyecek.

Mardin’in dar ve çıkmaz sokaklarına çöp araçları giremiyor. Bu tarz meskenler için en uygun araç ise eşekler. Genel olarak 6 saat çalışan eşekler yeni düzenleme ile mesai saatleri 5 saate indirildi. Hem havaların sıcak olması hem de hayvanların ağır yükler taşıması sebebiyle eşekler, yeni düzenleme kapsamında ağır yükler taşımayacak.

 

24 mahallede hizmet veriyorlar

Belediye görevlileri belirlenen noktalardan eşekleri alarak çöp toplamak üzere Mardin’in en dar sokaklarında çöpleri topluyor. Toplanan çöpler eşeklere bindirilerek ulaşım kolaylığı sağlanıyor.

Ortalama 24 mahalle bölgesinde hizmet veren eşekler belediye çalışanları gözetimi altında 6 saat çalışarak çöpleri taşıyor.

Belediye bünyesinde barınan hayvanların belediye tarafından bakım ve temizlik ihtiyaçları gideriliyor.

 

Eşeklerin mesaisi 5 saate düştü

Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede’nin talimatlarından sonra eşekler için yaz mesaisi uygulamasına geçildi.

Buna göre fazla yük yüklenmeyen ve saat 11.00 ile 15.00 arasında dinlendirilen eşeklerin çalışma süreleri 6 saatten 5 saate indirildi.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.